KarateRangos viadalon kezdték az idényt

2021. szeptember 16., csütörtök, Sport

A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club 23 sportolója szeptem­ber 11-én és 12-én vett részt az idény első viadalán, a népes és színvonalas mezőnyt felvonultató Budapest Open nemzetközi karateversenyen, amelynek a Vasas Jégcentrum adott otthont. A megmérettetésen 34 nemzet több mint 1700 versenyzője tette próbára magát.

Az MTK Budapest színeiben is szereplő háromszéki sportolók hat alkalommal állhattak dobogóra, mérlegük két első, három második és egy harmadik helyezés, amely hozzásegítette a budapesti klubot, hogy a torna legeredményesebbje lehessen. Benkő Zsolt és Péter-Csiki Csanád mindenkit maga mögé utasított kategóriájában és korcsoportjában, míg Vitályos Eszter, Antal Gréta és Fazakas Adrienn második helyen végzett, Török Panka pedig a harmadik helyet szerezte meg.

Vass Hunor elmondta, hogy már az idény elején mély vízbe ugrottak, viszont jónak nevezhető a sportolók teljesítménye, sőt, a junior versenyzők kvalifikációs pontokat is gyűjtöttek a jövő évi korosztályos Európa-bajnokságra. „Alapjában véve mindegyik sportolónk megnyert legalább egy mérkőzést a nagyon erős mezőnyben. Kiemelném Fejér Milán (U12, -35 kg) teljesítményét is, aki három győzelem után úgy vesztette el a bronzmeccset, hogy vezetett, viszont a rutintalansága miatt az utolsó másodpercben kilépés miatt kizárták” – fogalmazott az edző.

A karatésok folytatják a versenyek sorozatát, a sepsiszentgyörgyi csapat két tagja, Török Panka és Daragics Viktória Isztambulba utazik, ahol részt vesznek a színvonalas Youth League nemzetközi megmérettetés törökországi állomásán.

Eredmények: * első helyezés: Benkő Zsolt (junior, +76 kg), Péter-Csiki Csanád (U12, -40 kg) * második helyezés: Vitályos Eszter (junior, -53 kg), Antal Gréta (U12, -35 kg), Fazakas Adrienn (U12, -30 kg) * harmadik helyezés: Török Panka (U14, -47 kg). (miska)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1545
szavazógép
2021-09-16: Sport - Tibodi Ferenc:

Kétszer is legyőzték újvidéki ellenfeleiket (Női kosárlabda)

A magyarországi formaellenőrző mérkőzés után kedden és szerdán újabb edzőmeccseket játszott ötszörös bajnok és hatszoros Román Kupa-győztes kosárlabdacsapatunk, a Sepsi-SIC, amely kétszer is megverte az újvidéki ŽKK Vojvodina 021 alakulatát. A zöld-fehérek az első meccsen 11, míg a másodikon 12 pont különbséggel diadalmaskodtak a szerb bajnokság előző kiírásában elődöntőt játszó együttessel szemben.
2021-09-16: Sport - :

Kikapott Bernben a Manchester United (Labdarúgás, Bajnokok Ligája)

A Young Boys hátrányból fordítva legyőzte a Manchester United csapatát, a címvédő Chelsea hazai pályán, ha kissé nehezen is, de szintén begyűjtötte a három pontot a Zenit ellen, a Juventus pedig esélyeshez méltón diadalmaskodott a Malmö FF felett a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.