Női kosárlabdaAz Euroliga kapujában a Sepsi-SIC

2021. szeptember 16., csütörtök, Sport

A hatszoros Román Kupa-győztes és ötszörös bajnok Sepsi-SIC a 2021–2022-es szezonban is nevezett a női kosárlabda Euroligában, ám ha tavaly semleges helyen küzdött a csoportkörért, most a zöld-fehérek hazai környezetben harcolhatják ki a továbbjutást. A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség augusztusi döntése értelmében szeptember 21–23. között a Sepsi Aréna ad otthont a legrangosabb női kupasorozat két selejtezőturnéja egyikének, amelyen lányaink a magyar Atomerőmű KSC Szekszárddal és a török Bellona Kayseri Basketbollal harcolnak a főtáblára való jutásért.

  • Fotók: Miska Brigitta
    Fotók: Miska Brigitta

A jövő heti Euroliga-selejtezőt felvezető csütörtöki sajtótájékoztatón a Sepsi-SIC edzője, Zoran Mikes elmondta, hogy objektív okok miatt egy picit későn kezdték meg a felkészülést, emellett a játékosok is csak szerre csatlakoztak a csapathoz. Az orosz Marina Bașnak vízumgondjai akadtak, s mivel több sérült játékosa is van az WNBA-ben érdekelt Indiana Fever együttesének, így a tengerentúli klub nem engedte el Aaliyah Wilsont. „Úgy gondolom, hogy az újvidéki ŽKK Vojvodina elleni edzőmeccsen még nem tudtuk megmutatni igazi arcunkat. Ennek ellenére számomra az volt a legfontosabb, hogy másfél év után újra közönségünk előtt játszhattunk” – nyilatkozta a zöld-fehérek bosnyák trénere.

Csapatunk éremkovácsa azt is kifejtette, hogy a kialakult helyzetre reagálva leszerződtették az amerikai Shaqwedia Wallace-t, aki remélhetőleg hamar beilleszkedik együttesünkbe. „Sajnos, a soron következő napok edzésein nem számíthatunk Orbán Nikolettre és Alina Podarra, akik 3x3-as vetélkedőn kénytelenek részt venni a válogatottal. Szerintem a hiányos kommunikáció, és az vezetett ehhez a helyzetet, hogy nem tisztelik eléggé a munkánkat és a Sepsi-SIC eredményeit. Ilyen körülmények között nehéz felkészíteni a csapatot, amikor nem tudunk öt az öt ellen edzeni” – tette hozzá kissé indulatosan a szakvezető, aki nem akar alakulatára esélyesként tekinteni, de meglátása szerint a Sepsi-SIC-nek is lehetősége van a továbbjutásra.

 

Zoran Mikes

 

„Az elmúlt években mi voltunk az egyedüli romániai csapat, amely megmérettetett a nemzetközi porondon, mi gyűjtögetjük a FIBA-pontokat, hazai környezetben a legutóbbi hét szezon tizennégy trófeája közül tizenkettőt megnyertünk, és emiatt úgy érzem, hogy több megértést érdemlünk. Amikor egy nagyon fontos esemény előtt áll a csapat, s a klubnak fontos az Euroliga-selejtező, akkor támogatásra volna szükségünk, és arra, hogy teljes csapattal tudjunk készülni. A mostani helyzetben olyanok vagyunk, mint egy sebzett vad, de ne feledje el senki, hogy mindig a sebzett vad a legveszélyesebb! Ezt fogjuk a magunk javára fordítani!” – jelentette ki Zoran Mikes.

Az edző véleménye szerint ezen a szinten nem lesz könnyű két egymás utáni napon játszani, de ha nagy dolgokat akar elérni az ember, nem is szabad könnyűnek lennie. Ennek ellenére Mikes úgy véli, hogy csapata mind erőnlétileg, mind szellemileg készen áll, s mivel itthon és saját közönségük előtt játszanak tanítványai, ezúttal többre is képesek lehetnek, mint egyébként.

A zöld-fehérek újdonsült csapatkapitánya, Jovana Pasic úgy fogalmazott: nekik is van esélyük a továbbjutásra, és biztos abban, hogy a pályán ő és társai a legjobbat fogják nyújtani. Rusz István, a Sepsi-SIC ügyvezető igazgatója úgy látja, klubunk egy nagy lehetőség kapujában áll, és nagyon reméli, hogy lányaink élni tudunk ezzel a sansszal. „Azért iratkozunk be az Euroligába, hogy helytálljunk, és minél tovább tudjunk menetelni, s nagyon bízom abban, hogy sikeresen abszolváljuk a jövő heti tornát. Készen állunk erre a kihívásra, s remélem, hogy sokan kilátogatnak a meccseinkre és közösen elérhetjük az új szezon első célkitűzését” – tette hozzá a sportvezető.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2021-09-16: Belföld - :

Romániában is kötelező lesz a digitális igazolvány (Három ezrelék fölötti fertőzöttség)

Csak uniós digitális Covid-igazolvánnyal rendelkező személyek férhetnek hozzá bizonyos szolgáltatásokhoz és tevékenységekhez a 3 és 6 ezrelék közötti fertőzöttségi rátájú településeken – döntötte el csütörtökön az országos vészhelyzeti bizottság. A végső döntést erről a kormány hozza meg.
2021-09-17: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Őszi Vásár és Kultúrszüret Sepsiszentgyörgyön
Szeptember 16. és 19. között tartják a tizenegyedik Őszi Vásárt és Kultúrszüretet Sepsiszentgyörgyön.