Perre mennének

2021. szeptember 17., péntek, Belföld

Bepereli a kormányt a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége és a Spiru Haret Tanügyi Szakszervezeti Szövetség, ha arra kötelezik az oltatlan pedagógusokat, hogy saját költségükön rendszeresen teszteltessék magukat.

  • Fotó: digi24.ro
    Fotó: digi24.ro

A két szervezet közös csütörtöki közleménye a miniszterelnök figyelmébe ajánlja a munkatörvénykönyv 175. cikkelyének negyedik bekezdését, amely szerint a munkahelyi egészséget és biztonságot szavatoló intézkedések nem járhatnak az alkalmazottak anyagi megterhelésével. A szakszervezetek szerint a jogszabály alapján az államnak meg kell térítenie a pedagógusoknak a tesztelés költségeit.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 161
szavazógép
2021-09-17: Belföld - :

Délutáni oktatás szórványiskolákban

Szeptember végétől ötven helyszínen indul a délutáni oktatási program a magyar tagozatos iskolákban az új tanévben – ismertette a programot lebonyolító Iskola Alapítvány.
2021-09-17: Belföld - :

Hírsaláta

NEM MŰKÖDŐKÉPES, még várja a megnyitáshoz szükséges jóváhagyásokat az az óvoda, amelyet Daniel Băluță, a fővárosi 4. kerület polgármestere a tanév kezdete alkalmából felavatott Sorin Cîmpeanu oktatási miniszterrel együtt – adja hírül a Hotnews nyomán a Transindex.