Délutáni oktatás szórványiskolákban

2021. szeptember 17., péntek, Belföld

Szeptember végétől ötven helyszínen indul a délutáni oktatási program a magyar tagozatos iskolákban az új tanévben – ismertette a programot lebonyolító Iskola Alapítvány.

  • Fotó: iskolaalapitvany.ro
    Fotó: iskolaalapitvany.ro

Az RMDSZ által létrehozott alapítvány szerint a délutáni oktatási program az elmúlt években bebizonyította létjogosultságát, így egyre nagyobb az érdeklődés a szülők részéről. Az elemi iskolásoknak szánt program a szórványban működik, és a tanórák utáni időszakot fedi le. A diákok meleg ebédet kapnak, szakképzett oktatók segítségével az iskolában készítik el a házi feladatokat, továbbá készségfejlesztő játékok, kreatív és szórakoztató tevékenységek során kovácsolódnak közösséggé. Az idei tanévben szeptember 27-től indul a program tizenkét erdélyi megyében és Bukarestben. Az előző tanévhez képest új helyszínnek számít Cegőtelke (Beszterce-Naszód megye), Felsőbánya (Máramaros megye), Újszentes (Temes megye) és Szászfenes (Kolozs megye). A program a magyar kormány Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával valósult meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint ki a legfőbb hibás a kormányválságért?


eredmények
szavazatok száma 159
szavazógép
2021-09-17: Belföld - :

Fűtéstámogatás novembertől

Klaus Iohannis államelnök tegnap kihirdette a kiszolgáltatott energiafogyasztók védelméről szóló törvényt.
2021-09-17: Belföld - :

Perre mennének

Bepereli a kormányt a Szabad Tanügyi Szakszervezetek Szövetsége és a Spiru Haret Tanügyi Szakszervezeti Szövetség, ha arra kötelezik az oltatlan pedagógusokat, hogy saját költségükön rendszeresen teszteltessék magukat.