Csillagásztábor Háromszéken

2007. július 19., csütörtök, Közélet
Távolról úgy tűnik, ágyúcsövek merednek az égnek a sepsiszentkirályi Lovas panzió fölötti dombon, ám közelebbről kiderül, békés csillagászati távcsövek állnak a sátortábor mögött.

Tegnap nyílt a 15. országos ifjúsági asztronómiai tábor, melyen mintegy hetven egyetemista és diák, de amatőr csillagász is részt vesz. Valentin Grigore, a Román Meteorkutató Asztronómiai Társaság elnöke érdeklődésünkre elmondta, tulajdonképpen nyári asztronómiai iskola zajlik a jövő hét végi táborzárásig, közben versenyeket szerveznek, és fotókiállítást is rendeznek. Augusztusban visszatérnek a helyszínre, akkor a perszeidákat figyelik meg. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye arról, hogy Sepsiszentgyörgyön a járványügyi vörös forgatókönyv lépett életbe?

eredmények
szavazatok száma 902
szavazógép
2007-07-19: Közélet - x:

Iratkozniuk kell a kilencedikeseknek

Július 26-ig kell beiratkozniuk az első, illetve a még hátralévő második (július 23.) számítógépes elosztással IX. osztályba jutó diákoknak.
2007-07-19: Sport - Iochom István:

Egy hét Franciaországban (Asztalitenisz)

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub és a franciaországi Mont Saint Aignan város sportklubjainak asztalitenisz-szakosztályai között immár hatodik éve tart a kapcsolat. Kölcsönösen látogatják egymást. Idén nyáron a kantai asztaliteniszezőkön a sor, hogy viszonozzák a franciák tavalyi látogatását. Július 25. és augusztus 1. között Dobolyi Aladár edző, Józsa Irén tanár, tolmács és tíz sportoló Franciaországba látogat.