AsztaliteniszEgy hét Franciaországban

2007. július 19., csütörtök, Sport

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub és a franciaországi Mont Saint Aignan város sportklubjainak asztalitenisz-szakosztályai között immár hatodik éve tart a kapcsolat. Kölcsönösen látogatják egymást. Idén nyáron a kantai asztaliteniszezőkön a sor, hogy viszonozzák a franciák tavalyi látogatását. Július 25. és augusztus 1. között Dobolyi Aladár edző, Józsa Irén tanár, tolmács és tíz sportoló Franciaországba látogat.

Kézdivásárhelyről indultak el

Szász Kinga és Bedő Zoltán immár négy, illetve három éve magyarországi sportkluboknál versenyez, de minden nyáron hazatérnek, és találkozni lehet velük az edzőteremben. Elsőként Szász Kingát kérdeztük, aki elmondta, hogy továbbra is a nagykanizsai sörgyár MB I-es csapatában játszik, és az ötödik helyen, a középmezőnyben végeztek, ami Óber Andreának és Szász Kingának köszönhető, hiszen a másik két játékos újonc volt. Kingának Boros Tamarával is alkalma volt játszani, ő az európai ranglista élvonalába tartozik, és az olimpiai bajnokságon párosban bronzérmet szerzett. A Mura-Dráva Kupa nemzetközi versenyen Kinga egyéniben és Óber Andreával párosban bronzérmet szerzett. A sport mellett idegenforgalom―turizmus szakon másodévet végzett a főiskolán, még két éve van hátra. Azután is minden vágya az, hogy munkája mellett asztaliteniszezzen. Jelenleg egy hónapot tartózkodik szülővárosában, és július 31-én indul Nagykanizsára, ahol augusztus közepén edzőtáborba vonul, mivel már szeptember 7-én megkezdődnek a bajnoki mérkőzések.

Bedő Zoltán 1987-ben született Kézdivásárhelyen. Az asztalitenisszel hatéves korában ismerkedett meg, 2003-ig erősítette a Nagy Mózes Sportklub csapatát. Zoltán négyszeres román bajnok párosban, csapatban és egyéniben. Első alkalommal alig tízévesen nyert bajnoki címet. 2003-ban a szombathelyi MB III-as csapathoz került, ahol neki is köszönhetően a csapat előbb az MB II-be, majd az MB I-be került. Zoltán e hónap végén, 25-én Németországba utazik, ahol csapatával egy tizenhárom napos edzőtáborban lesz jelen.

Dobolyi Aladár, az éremkovács két tehetséges tanítványáról az alábbiakat nyilatkozta: ,,Személyesen nagyon örülök mindkét volt sportolóm sikerének, mindketten derekasan megállják a helyüket. Azt kívánom, hogy sikert sikerre halmozzanak, és további még szebb eredményeket érjenek el."

Hozzászólások
Szavazás
Mely párt jelöltjeit támogatja a vasárnapi önkormányzati választáson?eredmények
szavazatok száma 612
szavazógép
2007-07-19: Közélet - x:

Csillagásztábor Háromszéken

Távolról úgy tűnik, ágyúcsövek merednek az égnek a sepsiszentkirályi Lovas panzió fölötti dombon, ám közelebbről kiderül, békés csillagászati távcsövek állnak a sátortábor mögött.
2007-07-19: Sport - Áros Károly:

Rangos nemzetközi torna Csernátonban (Labdarúgás)

A csernátoni polgármesteri hivatal védnöksége alatt kerül sor az Eurocamp, 2007 nemzetközi ifjúsági (1993—94-ben született játékosok) tornára. A rangos sportvetélkedőn a háromszéki együttesek — Kézdiszentlélek, Gelence, Csernáton — mellett pályára lépnek francia, német, szlovák és magyar csapatok is.