Labdarúgás, vb-selejtezőAlbánia a Puskás Arénába látogat

2021. október 8., péntek, Sport

A vb-selejtezős csoportjában negyedik helyen álló magyar csapat szombaton 21.45-től fogadja a jelenleg a második helyen tanyázó albán nemzeti együttest a Puskás Arénában zárt kapus mérkőzésen. Mivel a két gárdát két pont választja el egymástól, a találkozónak nagy a tétje. Győzelem esetén Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai megelőznék a rangsorban az albán válogatottat. A J-csoportban harmadik Románia ma 21.45-től a csoportelső Németország ellen játszik Hamburgban.

  • Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség
    Fotó: Magyar Labdarúgó-szövetség

Az albán válogatottnál a szakmai stáb egyik tagja és egy játékos jelenleg koronavírussal fertőzött. Az albán szövetség beszámolója szerint az FK Tirana védője, Erjon Hoxhallari és Arzen Voci gyógytornász tesztje lett pozitív. Mindketten tünetmentesek, viszont elkülönítették őket, így nem utaztak Magyarországra.

Bolla Bendegúz szerint a magyar labdarúgó-válogatottnak harciasságban fel kell vennie a kesztyűt az albán csapat játékosaival ahhoz, hogy a szombati világbajnoki selejtező mérkőzésen jobb eredményt érjen el, mint a szeptemberben Elbasanban rendezett találkozón.

„Direkt futballt játszik az albán együttes, amely kifejezetten harcos csapat, játékosai keresik a párharcokat, ebben mindenképpen fel kell nőni hozzájuk. A statisztikát nézve kedvezőnek tűnhet a zárt kapu, de a valóságban nagyon hiányozni fognak a szurkolóink” – mondta a telki edzőtáborban a Grasshoppers 21 éves szélső hátvédje, aki szerint az vezethet sikerre, ha nyomás alá tudják helyezni a riválist.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 312
szavazógép
2021-10-08: Sport - :

Ma játszanak a háromszéki csapatok (Labdarúgás, 3. Liga)

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában mindkét háromszéki csapat ma 15 órától lép pályára. A listavezető Sepsi OSK II. a negyedik Blejoi csapatát fogadja a sepsiszentgyörgyi stadionban, míg a legutóbbi három mérkőzésén vereséget szenvedő Kézdivásárhelyi SE a hetedik FC Hermannstadt II. otthonában játszik.
2021-10-08: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Cserebotos Szárazpatak

Egyértelmű választ kaptunk a falu ragadványnevének eredetére: a székelyek cserefájához kapcsolódik, amely sokoldalú előnye miatt egyfajta tiszteletet követelt a letűnt idők építészeti múltjában. „A cserebotnak, a vastagabbik husángnak akár életmentő szerepe is lehetett régen, ha meg kellett küzdenie a járatlan helyre tévedett embernek” – jegyeztük több mint egy évtizeddel ezelőtt Márton Emil (1927–2010) tanítónak, Szárazpatak krónikásának fejtegetését.