Kikapott BC Prometej vendégeként a Sepsi-SIC

2021. október 14., csütörtök, Sport

A Sepsi-SIC nem tudta kiheverni a Szatmárnémeti VSK csapatától elszenvedett vereséget, és a női kosárlabda Európa-kupa nyitókörében 86–64-re kapott ki az ukrán pontvadászat címvédő együttese, a BC Prometej vendégeként. Akárcsak a hétvégi bajnokin, a zöld-fehérek ezúttal is egy 22 pontos zakóba szaladtak bele. A második számú európai klubsorozat következő körében – jövő csütörtökön – a török Elazig Il Özel Ideraspor látogat Sepsiszentgyörgyre.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

A házigazda piros-fehér mezesek vezették az ukán-székely párharc első támadását, amiből pontot is szereztek vendéglátóink. Nálunk Shaqwedia Wallace hárompontos kísérlete kimaradt, a túloldalon viszont nem hibáztak, és egypercnyi játék után 5–0-ra vezetett a BC Prometej. Első pontunkat Brianna Fraser szerezte büntetőből, amire 8–0-s rohammal válaszoltak Viktoria Bolshakova tanítványai (13–1). Marina Baș triplájával szépítettünk (13–4), s futottunk az eredmény után. A 9. percben felzárkóztunk háromra (17–14), ám négypontos hátrányban zártunk a negyedet (19–15). A második játékrészben folytatódott a hibákkal teletűzdelt játékunk, s hullámzó teljesítményünk csak arra volt elég, hogy ne engedjük komolyabban ellépni az ukrán csapatot (48–38).

A nagyszünet után egy valamelyest határozottabb Sepsi-SIC jött ki az öltözőből, ám pontatlan dobásaink egyáltalán nem segítettek kilábalni a hullámvölgyből. A túloldalon azonban a brillírozó Ariel Atkins irányításával menetelt a Prometej, amely harmincpercnyi játék után 67–52-re vezetett. Az utolsó negyedben itt is, ott is egymást követték a kihagyott ziccerek, a kosárcsendet pedig Fraser triplája törte meg. Egy 7–0-s hazai részsiker után pontoztunk újra, majd ismét az ukránok percei következtek. Wallace hárompontosa már csak gyenge vigasz volt, s Fraser büntetőből szerzett utolsó két pontja pedig csak szépségtapasznak bizonyult a Sepsi-SIC újabb vereségén (86–64).

Az ukrán csapat megérdemelten győzedelmeskedett, miután távolról kétszer olyan jól dobtak (13–6), mint mi, és lepattanózó játékuk is kiválóbb volt (51–39). A mérkőzés legeredményesebbének a 26 pontig jutó Atkins bizonyult, tőlünk Fraser 24 egységet szerzett.

Női kosárlabda Európa-kupa, csoportkör – 1. forduló: BC Prometej–Sepsi-SIC 86–64 (19–15, 29–23, 19–14, 19–12). Dnyipropetrovszk, Slobozhansky Sportcsarnok. Vezette: Christou Kyriacos (ciprusi), Famina Lizaveta (fehérorosz), Pavel Fuska (szlovák). Prometej: Atkins 26/18, Dubrovina 16/6, Holmes 8/6, Jurkevicsusz 6, Datszko–Babic 14/3, Muszijenko 6/6, Balaban, Dubrovszka, Horobetsz, Ignacsenko, Liubinetsz 10. Edző: Viktoria Bolshakova. Sepsi-SIC: Baș 12/6, Fraser 24/3, Miljković 5, Pašić, Wallce 14/6–Cătinean, Croitoru, Ghizilă 4, Neagu, Orbán 2, Podar /3. Edző: Zoran Mikes.

A B-csoport szerdai meccsén a Elazig hazai környezetben 74–67-re győzte le a magyar Uni-Győr alakulatát. A négyes állása: 1. Prometej (1/0) 2 pont, 2. Elazig (1/0) 2 pont, 3. Győr (0/1) 1 pont, 4. Sepsi-SIC (0/1) 1 pont. A 2. forduló mérkőzései: * október 20.: Uni-Győr–BC Prometej * október 21.: Sepsi-SIC–Elazig.

 

Itthon a háromszéki csapatok

A 3. forduló mérkőzéseivel folytatódik a női Nemzeti Liga aktuális szezonja, s mindkét háromszéki csapatunk itthon játssza a soros bajnokiját: a Kézdivásárhelyi SE ma 15.30-tól a Bukaresti Rapid együttesét fogadja a Kicsid Gábor Sportcsarnok, míg a címvédő Sepsi-SIC gárdája vasárnap este héttől a Konstancai Phoenix alakulatát látja vendégül a Sepsi Arénában. A forduló további mérkőzései: Alexandria–Kolozsvári U, Marosvásárhelyi Sirius–Aradi FCC, Târgoviște–Szatmárnémeti VSK, Brassói Olimpia–Triumf Botoșani, az Agronómia Bukarest szabadnapos.

 

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1810
szavazógép
2021-10-15: Kultúra - :

Segédkezés a teremtésben

A teremtő Isten nem tereli jobb utakra azt a földi halandót, aki alkotásra, tehát eddig nem létezett dologi holmi megteremtésére adja fejét, erejét. Különös jelenség és el nem kerülheti az Úr figyelmét az sem, ha az egyszerű szubjektum az Isten külön világához is közelít. Itt fekszik mozdulatlanul, másoktól érintetlenül egy könyv előttem, istenes tárgy. És most belegondolunk, hogy bizony közel áll az isteni meleghez – az lenne ugyebár a lélek –, percnyi késés nélkül nevezhetjük az emberi lélek Istentől megáldott alkotásának.
2021-10-15: Kiscimbora - :

Hiszti manó (Berg Judit)

Volt egyszer egy Zsófi nevű kislány. Nagyon szeretett hisztizni. Mindenre azt mondta: nem akarom, és még kiabált is hozzá. Ha anyu enni hívta, már visított is:
– Nem akarok enni. Hintázni akarok.