Szombaton félmaraton

2021. október 15., péntek, Sport

A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör szombaton tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a nagy érdeklődésnek örvendő Szentgyörgy Félmaratont. Ahogy megszokhattuk, a verseny 21 097,5 méteres távját egyedül vagy háromfős váltóban lehet teljesíteni.

  • Fotó: Tibodi Ferenc
    Fotó: Tibodi Ferenc

A koronavírus-járvány miatt tavaly a Szentgyörgy Félmaratonra nem került sor. Akárcsak 2019-ben, a megyeszékhelyi verseny hétvégi kiírására csak 12 esztendőnél idősebb futók jelentkezhetnek ma 17–19, illetve a verseny napján 8–9.45 óráig a Szabadság téren felállított titkárságon. A nevezési díj 50 lej. A verseny közös rajtját 10 órára időzítették, a korosztályok pedig a következők: 12–15, 16–19, 20–29, 30–39, 40–49 év közöttiek és 60 éven felüliek, külön a nők és külön a férfiak. Az esemény szervezői díjazzák a nyílt verseny és a váltók első három helyezettjét, valamint a korosztályonkénti legjobbakat. Minden résztvevő feliratos pólót, emlékérmet és oklevelet kap.

A tervezett útvonal: Szabadság tér–Kós Károly út–Szent József-templom (fordulópont)–Kós Károly út–Gróf Mikó Imre utca–1918. december 1. út–Nicolae Bălcescu utcai kereszteződés (fordulópont)–1918. december 1. út–Kossuth Lajos utca–Kőrösi Csoma Sándor utca–Martinovics Ignác utca–Kossuth Lajos utca–Sólyom utcai kereszteződés (fordulópont)–Kossuth Lajos utca–Szabadság tér. 

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 2637
szavazógép
2021-10-15: Sport - Miska Brigitta:

Új otthonában játszik a Sepsi OSK (Labdarúgás)

Két és fél évvel az építkezés elkezdését követően birtokába veheti a Sepsi Aréna melletti új otthonát a sepsiszentgyörgyi élvonalbeli labdarúgócsapat. Székelyföld ezzel 8200 férőhelyes, nemzetközi mérkőzések lebonyolítására is alkalmas stadionnal lett gazdagabb. Az anyaországi támogatással épült korszerű stadionban szombaton 17.30-tól a legutóbbi öt mérkőzését megnyerő, a rangsor negyedik helyén álló FC Voluntari lesz a piros-fehér mezesek ellenfele, akiket először irányít a kispadról az új olasz vezetőedző, Cristiano Bergodi. A járványügyi korlátozások miatt a háromszéki klub egyelőre csak a létesítmény harminc százalékát használhatja ki, legfeljebb 2500 személy lehet részese a helyszínen a sporttörténelmi pillanatnak. 
2021-10-15: Belföld - :

Élményfürdők kormánypénzből

Cseke Attila fejlesztési miniszter közlése szerint az RMDSZ kezdeményezésére nagyszalontai és kovásznai élményfürdő felépítésének finanszírozásáról döntött tegnapi ülésén a kormány.