Ezerötszázan távoktatásban

2021. október 15., péntek, Közélet

A tanév kezdete óta százharminckét osztály/csoport kényszerült Háromszéken távoktatásra harminc tanintézményben diák, illetve tanügyi alkalmazott koronavírussal történt megfertőződése miatt, hatvanhat közösségnek jelenleg is otthon kell tanulnia – derül ki a megyei tanfelügyelőség összesítőjéből.

  • Az árapataki iskola egyik előkészítő osztálya is távoktatásra tért át.  Albert Levente felvétele
    Az árapataki iskola egyik előkészítő osztálya is távoktatásra tért át. Albert Levente felvétele

A nagyajtai Kriza János Általános Iskola összevont I–IV. osztálya, valamint az albisi elemi iskola szintén összevont osztályai és a sepsiszentgyörgyi Hófehérke Napközi Otthon kivételével a többi óvodában, iskolában nem egy teljes tagozat/intézmény, hanem néhány osztály/csoport tanul online módban, egyesek esetében a hét végén le­jár a tizennégy napos korlátozás. 

Jelen állás szerint legalább harminc osztály/csoport még a jövő hét néhány napján is marad távoktatásban. Bár a nyolcadik nap után visszatérhetnének a diákok, ha mindenkit tesztelnek, a szülők többsége nem kíván élni a lehetőséggel, inkább kivárják a tizennégy napot, és csak azután engedik gyermekeiket iskolába.

Hozzászólások
Szavazás
Ön beoltatta-e magát koronavírus ellen?
eredmények
szavazatok száma 1806
szavazógép
2021-10-15: Világfigyelő - :

Rendíthetetlenül tör előre a magyar gazdaság (IMF-jelentés)

Közép-Európa éllovasa és az Európai Unió dobogósa lehet idén a magyar gazdaság – derül ki a Nemzetközi Valutaalap (IMF) globális előrejelzésből. Legfrissebb prognózisában a szervezet jócskán felülírta a magyar gazdaság növekedésére vonatkozó várakozásait.
2021-10-15: Közélet - Mózes László:

Verseskötet és riportregény

B. Kovács András két kötetét mutatták be szerda délután a sepsiszentgyörgyi LibriM Könyvudvarban, „baráti körben”. A szerző legújabb, Szarvascsoda című verseskötetéről, illetve Egy erdélyi self-made man az Államokban című riportregényéről beszélt az érdeklődőknek.