Tovább nő a súlyos esetek száma

2021. október 23., szombat, Belföld

A stratégiai kommunikációs törzs szombati jelentése kevesebb új esetszámról, de az intenzív terápiára kényszerült betegek számának további növekedéséről tájékoztat.

A péntek délelőtt - szombat délelőtti időszakban 72 ezernél több tesztet végeztek országszerte, ezeknek 21,14 százaléka adott pozitív eredményt. A 15 261 új esetből mindössze kettőt jelentettek Kovászna megyéből, a hét folyamán regisztrált sok új háromszéki esettel azonban megyénk fertőzöttségi mutatója 4,72 ezrelékre emelkedett. Az elmúlt huszonnégy órában ismét sok, 446 újabb halálesetet jelentettek (ebből kilenc korábban következett be, de most vezették fel a statisztikába). A kórházi kezelésre szorulók száma visszaesett ugyan húszezer alá, de a súlyos eseteké újabb negatív rekordot döntött, most már 1854 beteg fekszik intenzív osztályon.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1719
szavazógép
2021-10-22: Belföld - :

Korlátozások harminc napig

Hétfőtől kezdődően harminc napig kötelezővé válik az orrot és a szájat eltakaró védőmaszk viselése minden zárt és nyílt közterületen, a munkahelyen és a tömegközlekedési eszközökön, védettségi igazolvány nélkül  az alapvető árucikkeket forgalmazó boltok és gyógyszertárak kivételével  se üzletekbe, se közhivatalokba nem szabad bemenni  közölte Raed Arafat belügyminisztériumi államtitkár pénteken, miután a kormány elfogadta a koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott újabb intézkedésekről szóló határozatot.
2021-10-24: Belföld - :

Egyre többen kórházban

A szombat délelőtt - vasárnap délelőtti időszakban az átlagosnál kevesebb, csupán 42 786 tesztet végeztek országszerte, ezeknek 27, 4 százaléka bizonyult pozitívnak.