Irak az egész világ problémája

2007. július 19., csütörtök, Világfigyelő
Támogatást ígért Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár George Bush amerikai elnöknek Irakkal kapcsolatban, mert megítélése szerint az arab országban dúló erőszakhullám minden ország számára problémát jelent.

Az ENSZ-főtitkár megígérte, hogy a világszervezet segítséget nyújt az Egyesült Államoknak Irak politikai, gazdasági és szociális téren történő újjáépítéséhez. Ban Ki Mun előzőleg óva intette az Egyesült Államokat attól, hogy ,,hirtelen" kivonja csapatait az arab országból, és úgy vélte, a nemzetközi közösségnek nem szabad sorsára hagynia az iraki népet. A nyilatkozat megdöbbentette az ENSZ néhány tisztségviselőjét, a világszervezet első embere azzal ugyanis beleártotta magát az iraki hadműveletek vezetéséről — köztük az amerikai katonák létszámának esetleges csökkentéséről — az Egyesült Államokban folyó belpolitikai vitába. Ban Ki Mun olyan időszakban nyújtott támogatást Bush elnöknek, amikor az amerikai közvélemény egyre csalódottabb az iraki háború kezelésével, s Bushra egyre nagyobb nyomás nehezedik — még saját Republikánus Pártja soraiból is — az amerikai csapatok kivonása érdekében.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 437
szavazógép
2007-07-19: Világfigyelő - x:

Igen mindkét népszavazási kezdeményezésre

Az Országos Választási Bizottság tegnap esti ülésén hitelesítette a Fidesz—KDNP három népszavazási kérdését: a testület hat igennel, három nemmel engedte át az egészségügyi intézmények privatizációjáról szóló népszavazási kezdeményezést, hét igennel a gyógyszerek csak patikában való árusításáról szóló kérdés hitelesítését és egy ellenszavazattal a termőföld elővásárlási jogáról szólót. A három fideszes—KDNP-s kezdeményezés hitelesítése után a bizottság megvitatta és elfogadta a három megegyező témájú, ellentétes tartalmú kérdést is, amelyet Kálmán László nyelvész nyújtott be.
2007-07-19: Faluvilág - Kisgyörgy Zoltán:

Nyári gondok az Oltfejben

Nem sokkal lett több csapadék Oltfejben, Mikóújfaluban és Sepsibükszádon, mint lenn, az alsó-háromszéki rónán, pedig az öregek azt mondták: ,,a hegyek húzzák lefelé az esőt".