Igen mindkét népszavazási kezdeményezésre

2007. július 19., csütörtök, Világfigyelő

Az Országos Választási Bizottság tegnap esti ülésén hitelesítette a Fidesz—KDNP három népszavazási kérdését: a testület hat igennel, három nemmel engedte át az egészségügyi intézmények privatizációjáról szóló népszavazási kezdeményezést, hét igennel a gyógyszerek csak patikában való árusításáról szóló kérdés hitelesítését és egy ellenszavazattal a termőföld elővásárlási jogáról szólót. A három fideszes—KDNP-s kezdeményezés hitelesítése után a bizottság megvitatta és elfogadta a három megegyező témájú, ellentétes tartalmú kérdést is, amelyet Kálmán László nyelvész nyújtott be.

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 652
szavazógép
2007-07-19: Világfigyelő - x:

Szakértői bizottság már van

Döntött a magyar kormány annak a független szakértői bizottságnak a felállításáról, amely az állambiztonsági iratátadás törvényben szabályozott eljárásának megvalósulását elemzi és értékeli — jelentette be Budai Bernadett a kormányszóvivői tájékoztatón.
2007-07-19: Világfigyelő - x:

Irak az egész világ problémája

Támogatást ígért Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár George Bush amerikai elnöknek Irakkal kapcsolatban, mert megítélése szerint az arab országban dúló erőszakhullám minden ország számára problémát jelent.