Egy év múlva repülhetünk Brassóból

2021. november 17., szerda, Közélet

Ha minden jól megy, 2022 novemberében beindulhat a vidombáki repülőtér – közölte Alexandru Anghel, a Brassó megyei tanács projektfelelőse: a munkálatok 70–80 százalékban elkészültek, jövő év elején befejeződnek, utána a műszaki tesztek következnek és a személyzet alkalmazása – írja a Rador hírügynökségre hivatkozva a G4Media. A fejleményekről több légitársaság is rendszeresen érdeklődik.

A repülőtérnek már minden eleme megépült, a fényjelző rendszer is, amelynek működésbe helyezéséhez nemsokára megkezdik a próbákat. Előrehaladott állapotban vannak a Brassóból a reptérre vezető vasútvonal munkálatai is, és építik a megyei úttal való összeköttetést, a vasútállomás előtti parkolót, valamint a létesítményt kiszolgáló mellékutakat – közölte Anghel, aki szerint 2022 elején ezeket mind befejezik. Közben egyéb is történik: még ezen a héten aláírják a légtér és a repülési szabályozás megtervezésére vonatkozó szerződést, következik az irányítótorony és a navigációs berendezések dokumentációjának értékelése, a szerződés aláírása és végrehajtása. A repülőtér megnyitását 2022 november elsejére tervezik, mondta még, és hozzátette: Romániában 50 éve nem épült új repülőtér, a vidombáki az egyetlen ilyen, nulláról indított beruházás.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 1748
szavazógép
2021-11-17: Máról holnapra - Mózes László:

Kísérleteznek az oktatással

A nagy kormányalakítási hajszában nincs idő az oktatással is foglalkozni. Eközben a parlamentben teszik-veszik az oltási igazolás és a munkavégzés kapcsolatát meghatározó jogszabályt, valójában csak az időt húzzák. És noha érzékelhetően csökken a koronavírusos megbetegedések száma, semmi sem utal arra, hogy a kormány változtatna vitatható, korlátozó rendelkezésén.
2021-11-17: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Csődbe viszi a kereskedőket a zöldigazolvány

Visszájára sült el a zöldigazolvány kötelezővé tétele az üzletekben: az oltási hajlandóság nem emelkedett tőle, az ipari cikkeket forgalmazó kereskedőket azonban a csőd szélére sodorta, mivel csak a koronavírus ellen beoltott, a fertőzésen átesett vagy a frissen tesztelt vevőket fogadhatják.