Minta ifjúsági szervezetIdén karácsonykor is jótékonykodnak

2021. november 17., szerda, Közélet

Az elmúlt két évhez hasonlóan az Erdélyi Magyar Néppárt ifjúsági tagozata, a Minta háromszéki szervezete idén is megszervezi a Segíts, hogy segíthessünk elnevezésű programját. Ahogy korábban is, a kezdeményezéssel a rászoruló családoknak szeretnének segítséget nyújtani, adományokkal, hasznos ajándékokkal szebbé varázsolni a karácsonyt. A gyűjtés idén kétirányú lesz, egyrészt adományokat várnak, másrészt a véradásból befolyó támogatást használják fel a családok megsegítésére.

  • Benkő Norbert, Györgybíró Kinga, Kádár Imola és Kolcza István. A szerző felvétele
    Benkő Norbert, Györgybíró Kinga, Kádár Imola és Kolcza István. A szerző felvétele

A kezdeményezés részleteit tegnap ismertette Györgybíró Kinga, a Minta szeptemberben megválasztott megyei elnöke, Benkő Norbert sepsiszéki elnök, valamint a párt részéről Kádár Imola, a megyeszékhelyi szervezet vezetője, önkormányzati képviselő és Kolcza István, az alakulat országos alelnöke, a városi képviselő-testület tagja. Györgybíró Kinga szerint a kezdeményezéssel az is a céljuk, hogy a mai rohanó világban ráirányítsák a figyelmet a rászorulókra, nehéz körülmények között élőkre, és ha lehetséges, legalább az ünnepet tegyék szebbé számukra. A tervek szerint 10–15 családot keresnének meg, még nem dőlt el kiket, más civil szervezetek segítségét is kérik, hogy megtalálják azokat, akiknek a legnagyobb segítség lenne az adományokból összeállított ajándékcsomag. A főképp tárgyi adományokat, ahogy az előző két alkalommal is, az EMNP Bánki Donát utcai székházába várják. A kezdeményezés ugyanakkor idén kétirányú, ugyanis az adományok eljuttatása mellett a Minta tagjai véradáson is részt vesznek, és a vérközpont által biztosított 73 lejes élelmiszerjegyekre tartós ennivalót vásárolnak, amit szintén a rászorulóknak szánnak. Kádár Imola és Kolcza István elmondta: elsősorban ruhaneműt, lábbelit, játékokat várnak, de a tartós élelmiszer is fontos. Ezeket december 15-ig kérik eljuttatni székhelyükre, mivel szeretnék, ha már karácsony előtt ki tudnák osztani, és a járvány hozta megszorítások közepette az előkészületek is több időt vesznek fel. Akik pénzzel járulnának hozzá, azok megtehetik a Mikó Imre Egyesület folyószámláján (Asociatia Mikó Imre – RO71OTPV300000412835RO01) befizetett adományokkal. A maguk részéről már megtették az első felajánlást, mindketten lemondtak adományozásra novemberi tanácsosi juttatásukról, ami 500–500 lejt jelent. A véradás kapcsán elmondták: az ifjúsági szervezet tagjai hamarosan felkeresik a vérközpontot, de a kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, felajánlva a véradás ellenében kapott élelmiszerjegyet a fent említett célra.

Kádár Imola és Kolcza István továbbá kitértek arra is, hogy az előző két évben a csomagok mellett karácsonyfával is meglepték a mélyszegénységben élő családokat (első évben öthöz, míg tavaly tízhez jutottak el), akiknek komoly erőfeszítésbe került volna még egy fenyőfa beszerzése is, ajándékokról nem is beszélve. Idén is szeretnék ezt megismételni, illetve bővítenék a megsegítendők körét, idős rászorulókat is felkeresnek. Nem az a céljuk, hogy sok rászorulót felkeressenek, hanem hogy akikhez eljutnak, azoknak valóban megszépítsék a karácsonyát. Az akcióval ugyanakkor remélik, hogy másokra is ösztönzően hatnak.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Ön szerint mikor bontják le az úzvölgyi katonatemetőben felállított betonkereszteket?eredmények
szavazatok száma 365
szavazógép
2021-11-17: Közélet - Demeter J. Ildikó:

Csődbe viszi a kereskedőket a zöldigazolvány

Visszájára sült el a zöldigazolvány kötelezővé tétele az üzletekben: az oltási hajlandóság nem emelkedett tőle, az ipari cikkeket forgalmazó kereskedőket azonban a csőd szélére sodorta, mivel csak a koronavírus ellen beoltott, a fertőzésen átesett vagy a frissen tesztelt vevőket fogadhatják.
2021-11-17: Jegyzet - Szekeres Attila:

Minden marad a régiben (Kármentő)

A bírság marad – mondta ki jogerős ítéletében a Hargita Megyei Törvényszék múlt héten a tavaly március 15-i székelyudvarhelyi zászlókitűzés kapcsán.