Kosárlabda, Nemzeti LigaSzombaton játszanak csapataink

2021. december 2., csütörtök, Sport

A 9. forduló mérkőzéseivel folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga, amelyben a Kézdivásárhelyi SE csapata hazai környezetben fogadja a Brassói Olimpia alakulatát, míg a címvédő Sepsi-SIC az Agronómia Bukarest otthonában lép pályára.

  • Fotó: Miska Brigitta
    Fotó: Miska Brigitta

Szombaton 17 órától a Kézdivásárhelyi SE csapata az első bajnoki sikerére hajt a Brassói Olimpia együttese ellen, hiszen a két gárda eddigi öt meccsén a Cenk alattiak örülhettek a győzelemnek. Az ötvenszázalékos mérleggel rendelkező céhes városiak tavaly előbb 77–67-re, majd 81–64-re kaptak ki a Dan Calancea edzette alakulattól, így van, amiért visszavágniuk. A KSE vereséggel, az Olimpia győzelemmel hangolt a Kicsid Gábor Sportcsarnokban sorra kerülő összecsapásra: a felső-háromszékiek egy kiélezett meccsen 78–73-ra kaptak ki a Târgoviște otthonában, míg a brassói lányok hazai környezetben 81–57-re verték a Bukaresti Rapidot.

Akár a múlt héten, most sem sokat pihenhetnek a Sepsi-SIC-es lányok, akik tegnap este még Győrben játszottak Európa-kupa-meccset, szombaton viszont már Bukarestben lesz jelenésük, ahol az Agronómia otthonában próbálják érvényesíteni a papírformát. A címvédő zöld-fehérek 7–0-ra vezetik a csapatok egymás elleni mérlegét, az előző szezonban négyszer győzték le a fővárosi csapatot. A bajnokság előző körében a Zoran Mikes edzette lányok 73–39-re verték a Kolozsvári U csapatát, míg az Agronómia hazai környezetben 55–46-ra kapott ki az Aradi FCC-től.

A 9. forduló programja (december 4.): Triumf Botoșani–Alexandria (12 óra), Kolozsvári U–Târgoviște (14.30 óra), Marosvásárhelyi Sirius–Bukaresti Rapid (17 óra), Agronómia Bukarest–Sepsi-SIC (17 óra), Kézdivásárhelyi SE–Brassói Olimpia (17 óra), Aradi FCC–Konstancai Phoenix, a Szatmárnémeti VSK szabadnapos. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-02: Sport - Tibodi Ferenc:

Vereséggel zárták a csoportkört (Női kosárlabda, Európa-kupa)

A továbbjutást már korábban bebiztosító Sepsi-SIC csapata szoros mérkőzésen 73–69 arányban maradt alul a jobban lepattanózó UNI Győr együttese vendégeként, így a zöld-fehérek négy győzelemmel és két vereséggel zárták a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörét. A B jelzésű négyes végeredménye csak ma este alakul ki, hiszen a kvartett zárómérkőzését, az ukrán BC Prometey és a török Elazığ İl Özel Idare közti párharcot 19 órától rendezik meg.
2021-12-02: Sport - :

Thomas Tuchel a világ legjobb klubedzője (Labdarúgás)

Thomas Tuchelt választotta 2021 legjobb klubedzőjének a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.