LabdarúgásThomas Tuchel a világ legjobb klubedzője

2021. december 2., csütörtök, Sport

Thomas Tuchelt választotta 2021 legjobb klubedzőjének a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.

  • Thomas Tuchel. Fotó: si.com
    Thomas Tuchel. Fotó: si.com

A londoni Chelsea német szakvezetője, akinek munkáját másodedzőként a magyar Lőw Zsolt segíti, hatalmas fölénnyel végzett az élen a Manchester City katalán mestere, Josep Guardiola és a Bayern Münchent ez év nyaráig irányító, már német szövetségi kapitányként dolgozó Hans-Dieter Flick előtt. A klubcsapatával már első angliai évében Bajnokok Ligáját nyert Tuchel a szerdán közzétett IFFHS-listán 230 ponttal végzett az élen, míg a 2009-ben és 2011-ben győztes Guardiola 55, a 2020-as első Flick pedig 25 pontot kapott.

Korábban a spanyol válogatott középpályását, Alexia Putellast (FC Barcelona) választották az év legjobb női irányító játékosának, a férfiaknál, akárcsak tavaly, idén is Kevin De Bruyne (Manchester City) kapta meg ezt a díjat. Az olasz Gianluigi Donnarummának ítélték oda a 2021-es esztendő legjobb kapusának járó elismerést, hiszen az AC Milantól a Paris Saint-Germainhez idén átszerződött hálóőrnek oroszlánrésze volt abban, hogy az olasz válogatott megnyerte nyáron az Európa-bajnokságot. Putellas duplázott, miután a legjobb női labdarúgónak járó díjat is bezsebelte, mellette pedig zsinórban másodszor Robert Lewandowskit (Bayern München) választotta a világ legjobb játékosának az IFFHS.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-02: Sport - :

Szombaton játszanak csapataink (Kosárlabda, Nemzeti Liga)

A 9. forduló mérkőzéseivel folytatódik a női kosárlabda Nemzeti Liga, amelyben a Kézdivásárhelyi SE csapata hazai környezetben fogadja a Brassói Olimpia alakulatát, míg a címvédő Sepsi-SIC az Agronómia Bukarest otthonában lép pályára.
2021-12-02: Belföld - :

Mindenhol csökkent a fertőzöttség, csak Háromszéken nőtt

1149 újonnan igazolt fertőzéssel országszinten csökkennek a járvány mutatói: december 2-án már egyetlen piros besorolású térség sem volt (elsején még Arad megyében volt magasabb a fertőzöttség 3 ezreléknél), a sárga övezet is egyre csökken (jelenleg 9 megyében mozog 2 és 3 ezrelék között a fertőzöttség), 32 megye és a főváros zöld. Köztük van Háromszék is, habár itt – és csak itt – az előző naphoz mérten nőtt a fertőzöttség, 1,62 ezrelékről 1,67-re. Ez 44 új esetet jelent.