LabdarúgásRevansot vennének az odavágóban elszenvedett vereségért

2021. december 3., péntek, Sport

Kilenc nap alatt a harmadik összecsapására készül a legutóbbi hat tétmérkőzésen veretlen Sepsi OSK, amely vasárnap 13.30-tól az újonc Mioveni vendége lesz az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában. A sepsiszentgyörgyi csapat visszavághat a hazai környezetben begyűjtött kudarcáért.

  • Fotó: Szabó Attila
    Fotó: Szabó Attila

A háromszéki együttes a legutóbbi két mérkőzését a Chindia Tâgoviște ellen játszotta, amelyet kedden legyőzött a Román Kupa-negyeddöntőben, míg a bajnokság előző fordulójában gól nélküli döntetlen született. Alexandru Pelici csapata hét közben nem volt érdekelt a kupában, a pontvadászatban pedig egy héttel korábban a Rapid vendégeként osztozkodott a pontokon. A Sepsi OSK és a Mioveni az augusztusi odavágóban találkozott először az első osztályban, akkor a sepsiszentgyörgyi stadionban Lucian Dumitriu és Bogdan Rusu találatára Cvetelin Csuncsukov csak a ráadásban válaszolt, így a székelyföldi gárda meglepetésre kikapott az újonctól. A piros-fehér mezesek idegenben csak egyszer nyertek, ötször döntetlent játszottak és kétszer vereséget szenvedtek, míg az Argeș megyei labdarúgók hazai pályán kétszer győztek, valamint három döntetlen mellett háromszor alulmaradtak.

„Úgy gondolom, a Román Kupa-negyeddöntőben jól játszottunk, megérdemelten jutottunk tovább. A folytatásban bajnoki mérkőzésünk lesz a Mioveni ellen, amely hasonló játékstílust képvisel, mint a Târgoviște. Szervezett csapat, amely hatékonyan védekezik, ráadásul ellentámadásokból nagyon veszélyes. Az odavágóban úgy nyertek ellenünk, hogy alig néhányszor sikerült eljutniuk a kapunkig, azonban gólra váltották a helyzeteket. Úgy gondolom, a román bajnokságban bármi megtörténhet, bárki legyőzheti az esélyesebbnek tartott ellenfelet. A legutóbbi hat tétmérkőzésen veretlenek vagyunk, viszont továbbra is égető szükségünk van a győzelmekre és a pontokra. Szerintem Cristiano Bergodi irányításával szervezettebbek vagyunk, többet birtokoljuk a labdát, az utóbbi időben mutatott játék bizakodásra adhat okot” – nyilatkozta Hadnagy Attila, a Sepsi OSK ügyvezető igazgatója.

A 18. forduló programja: * ma: Academica Clinceni–FC Dinamo (21 óra) *  szombat: Chindia Târoviște–Kolozsvári CFR (15 óra), FC Farul–FC Rapid (21.30 óra) *  vasárnap: Mioveni–Sepsi OSK (13.30 óra), U Craiova–FC Voluntari (16 óra), FCSB–Aradi UTA (21.30 óra) *  hétfő: FC Argeș–Medgyesi Gázmetán (17.30 óra), FC Botoșani–Craiova (20.30 óra).


Háromszéki rangadót rendeznek

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokság 15. fordulójában háromszéki rangadót rendeznek a szemerjai stadionban, a Sepsi OSK II. ma 13 órától a Kézdivásárhelyi SE csapatát fogadja. A rangsorban harmadik sepsiszentgyörgyi és az ötödik kézdivásárhelyi együttes legutóbb az októberi odavágóban találkozott, akkor Sánta Tamás góljával a piros-fehér mezesek három ponttal távoztak a Sinkovits Stadionból. Az előző fordulóban a megyeszékhelyi gárda vereséget szenvedett az FC Pucioasa vendégeként, míg a céhes városi együttes gól nélküli döntetlent játszott a Blejoi otthonában. Andrási Alexandru csapata ebben az idényben még veretlen hazai környezetben, hatszor nyert és egyszer döntetlent játszott, Gazda József alakulata pedig idegenben két győzelem mellett háromszor osztozkodott a pontokon és kétszer kikapott.

A 15. forduló programja: *  ma: FC Hermannstadt II.–FC Pucioasa (13 óra), Sepsi OSK II.–Kézdivásárhelyi SE (13 óra) *  szombat: Brassói Kids Tâmpa–Blejoi (13 óra), Plopeni–Szé­kelyudvarhelyi FC (13 óra) *  vasárnap: Brassói SR–Barcarozsnyói Olimpic (13 óra).

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-03: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2021-12-03: Sport - :

Visszavonul Konta Johanna (Tenisz)

Krónikus sérülése miatt visszavonul Konta Johanna, a britek magyar származású teniszezője. Karrierje legnagyobb sikereként 2017-ben megnyerte a miami tornát, és a világranglista negyedik helyezettje volt.