Egyszerűbb a bírságfizetés

2021. december 3., péntek, Belföld

Kihirdette Klaus Iohannis államfő a közúti bírságok kifizetését egyszerűsítő törvénymódosítást.

  • Fotó: Digi24
    Fotó: Digi24

A jogszabály egyebek mellett előírja, hogy nem szükséges elküldeni a kifizetési bizonylatot a rendőrségnek. A tervezet parlamenti vitáján a kezdeményező Benedek Zakariás RMDSZ-es képviselő elmondta: a bírságokat ezentúl egy külön erre a célra létrehozott bankszámlaszámra fizetheti be a gépjárművezető, így nem kell elküldenie a kifizetési bizonylatot a rendőrségnek, és az önkormányzatok is mentesülnek a büntetések behajtása alól.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-03: Belföld - :

Perelik Romániát a légszennyezésért

Az Európai Bizottság (EB) bepereli Romániát az ipari szennyezés korlátozására vonatkozó uniós jogszabályok megszegése és a légszennyezés csökkentését célzó program hiánya miatt.
2021-12-03: Belföld - :

Megjött a helyreállítási támogatás első részlete

Az Európai Bizottság tegnap átutalta a Romániát megillető vissza nem térítendő támogatás 13 százalékának megfelelő 1,8 milliárd eurót az uniós helyreállítási alapból. Az összeget az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt beruházásokra és reformokra fordítja a kormány. Románia a terv révén összesen 29,2 milliárd eurót kap, amelyből 14,2 milliárd euró vissza nem térítendő támogatás, 14,9 milliárd euró pedig hitel.