Bagdy Emőke kapta az idei Duna-díjat

2021. december 3., péntek, Világfigyelő

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus kapta idén a Duna Televízió alapította, tizedik alkalommal odaítélt Duna-díjat. Az elismerést Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója adta át tegnap Budapesten.

  •  Bagdy Emőke átveszi a Duna-díjat Kövér Lászlótól. Fotó: MTI / Cseke Csilla
    Bagdy Emőke átveszi a Duna-díjat Kövér Lászlótól. Fotó: MTI / Cseke Csilla

Az ünnepségen Kövér László azt mondta, a Duna-díj azt hirdeti, hogy „nemzeti közösségünk élő valóság”, amely mindig erősebbnek bizonyul, mint azon erők, amelyek szét akarják bomlasztani. Az elismerés évről évre megerősíti „a keresztény európai kulturális gyökereinkből fakadó értékeink nemzeti fenntartó erejébe vetett hitünket” – tette hozzá. Úgy fogalmazott: Bagdy Emőke „szelíd lélekvédő” egy „vad, lélekromboló korban”. Kövér László gyógyítónak és építőnek nevezte a díjazottat. Megemlítette, Bagdy Emőke egyetemi tanárként négy szak indításában játszott kulcsszerepet.

A kitüntetett úgy fogalmazott, egész munkás élete értelmét látja az elismerésben. Közölte: egyszerre tartja magát pszichológusnak és tanárnak. Mindig hite és meggyőződése szerint cselekszik, beszél – tette hozzá. Kiemelte, hogy a legfontosabbnak ma az identitás védelmét gondolja, mivel tévhitek „úszkálnak a levegőben”, „lassan az embertelenítés irányába ható vélekedésekkel találkozunk”. Bagdy Emőke arról is beszélt, hogy az életét szolgálatnak tekinti.

Az esemény sajtóanyagában azt írták, Bagdy Emőke életének minden pillanatát olyan alapvető értékek határozzák meg, mint az emberség, a kedvesség, a segíteni vágyás. A szakember igyekszik jobbá tenni a világot – emelték ki. Nemcsak szakpszichológus, író, egyetemi tanár, pszichoterapeuta, hanem környezete megfogalmazásában mester és barát is. Bagdy Emőke az utóbbi évtizedekben ezernél több tudományos előadást tartott, szakkönyvei mellett tankönyvjegyzeteket, tanulmányokat írt, könyveket szerkesztett. Megszámlálhatatlan recenzió, pályázat, sok médiaszereplés kötődik a nevéhez – olvasható a sajtóanyagban.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-03: Belföld - :

Megjött a helyreállítási támogatás első részlete

Az Európai Bizottság tegnap átutalta a Romániát megillető vissza nem térítendő támogatás 13 százalékának megfelelő 1,8 milliárd eurót az uniós helyreállítási alapból. Az összeget az országos helyreállítási tervbe (PNRR) foglalt beruházásokra és reformokra fordítja a kormány. Románia a terv révén összesen 29,2 milliárd eurót kap, amelyből 14,2 milliárd euró vissza nem térítendő támogatás, 14,9 milliárd euró pedig hitel.
2021-12-03: Világfigyelő - :

Karanténban az omikron miatt

Kéthetes karanténba helyezték a Róma–Cagliari repülőjárat egyik gépének mind a százharminc utasát, miután egyikük pozitívnak bizonyult a Dél-Afrikából terjedő szupervariáns miatt – közölték a szardíniai egészségügyi hatóságok tegnap.