Forgalmi bűncselekmények

2021. december 3., péntek, Közélet

Ittas gépkocsivezetőt azonosítottak a rendőrök Bodzafordulón szerdán hajnali 2 órakor. A 34 éves férfi leheletében 0,74 mg/l szesztartalmat mért az alkoholszonda.

Előző nap reggel a 11-es országúton kábítószer hatása alatt levő vezetőt azonosítottak. A 25 éves fiatalember esetében a drogteszt Cannabis-THC5 típusú anyagot mutatott ki. Mindkét vezetőt kórházba szállították vérvételre. Nevükre bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. Vasárnap Erdővidéken a 131-es megyei úton haladó rendszám nélküli robogóra figyeltek fel a közlekedésrendészek. Kiderült, a jármű nincs forgalomba íratva, vezetője 16 éves, tehát nem rendelkezhet jogosítvánnyal. Szeszes italt nem fogyasztott. Az ügyben jogtalan vezetésért, valamint forgalomba be nem írt gépjármű vezetéséért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak. Szombat reggel a kovásznai rendőrök egy, a Kőrösi Csoma Sándor utca melletti árokban levő kiskocsira figyeltek fel. Egy 21 éves fiatalember személyében azonosították vezetőjét, akit alkoholszondába fújattak. A műszer 0,61 mg/l szesztartalmat mutatott ki. A férfit kórházba szállították vérvételre, nevére ittas vezetésért bűnügyi vizsgálati iratcsomót nyitottak – közölte tegnap a Kovászna megyei rendőrség sajtóirodája. (sz.)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-03: Közélet - :

Ellenőriztek a közlekedésrendészek

A Románia nemzeti ünnepe és Szent András napja okán meghosszabbodott „hétvégén” november 27-e és és december 1-je között is fokozott ellenőrzéseket végeztek a Kovászna megyei közlekedésrendészek.
2021-12-03: Közélet - Fekete Réka:

Elismerés a háttérmunkásoknak (Díjazott a pedagógusszövetség)

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége háromszéki szervezete nyolcvan, nem pedagógus tanügyi alkalmazottnak köszönte meg elismerő oklevéllel és könyvcsomaggal, hogy mindig, ám különösképpen a koronavírus-járvány idején biztosították a megfelelő feltételeket az oktatás mindkét formája (a jelenléti és a távoktatás) számára.