Díjazott a pedagógusszövetségElismerés a háttérmunkásoknak

2021. december 3., péntek, Közélet

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége háromszéki szervezete nyolcvan, nem pedagógus tanügyi alkalmazottnak köszönte meg elismerő oklevéllel és könyvcsomaggal, hogy mindig, ám különösképpen a koronavírus-járvány idején biztosították a megfelelő feltételeket az oktatás mindkét formája (a jelenléti és a távoktatás) számára.

  • Tanévkezdés előtti mustra – az iskolagondnok számba veszi, minden rendben van-e. Albert Levente felvétele
    Tanévkezdés előtti mustra – az iskolagondnok számba veszi, minden rendben van-e. Albert Levente felvétele

Nem mindegy, hogy van-e aki kicserélje az ablaküveget, ha az iskolaudvaron ellőtt focilabda váratlan röppályára áll, az is fontos, hogy legyen tiszta reggelente az udvar és minden osztályterem, legyen olyan titkársági személy, aki azonnal kiállít egy igazolványt, ha egy diáknak/tanárnak sürgősen szüksége van rá. Az komoly következményekkel járna, ha a könyvelő téved – néhány olyan munkaköri tevékenység ez, amely láthatatlan, de ezek nélkül nem működhetnének az iskolák, óvodák, de az intézményi és személyi hírnevet hozó tanulmányi eredmények sem születhetnének meg ezek nélkül.

A járvány előtti időszakban a pedagógusszövetség azokat a pedagógusokat és diákokat tüntette ki évente, akik kiemelkedő eredményeket értek el tanulmányi versenyeken, de mivel ezek a vetélkedők elmaradtak, jó alkalom azok munkáját is elismerni, akik a háttérben minden időkben, így a járvány alatt is azért dolgoznak, hogy az oktatás a legjobb körülmények között történjék – hangsúlyozta lapunk megkeresésére Péter Sándor, az RMPSZ háromszéki szervezetének elnöke. A szervezet vezetője lapunknak elmondta, az ajánlásokat az óvodák, iskolák küldték a szövetségnek, és bár ennél sokkal több kisegítő tanügyi dolgozó munkáját kellene személyesen megköszönni, a kitüntetések által mindannyiuknak üzenik: szükségük van rájuk.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-03: Közélet - :

Forgalmi bűncselekmények

Ittas gépkocsivezetőt azonosítottak a rendőrök Bodzafordulón szerdán hajnali 2 órakor. A 34 éves férfi leheletében 0,74 mg/l szesztartalmat mért az alkoholszonda.
2021-12-03: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Támogató csoportfoglalkozások nehéz időkre

Több csoportfoglalkozást indít december és január folyamán a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség, mely arra törekszik, hogy felekezettől függetlenül mindenki számára nyitott tevékenységek révén támogassa, segítse élethelyzeteikben a résztvevőket. A tematikus foglalkozások köre évről évre bővül, ezúttal is lesz újdonságnak számító foglalkozás.