Orbán Viktor levelet írt a határon túli magyaroknakArra kér, vegyünk részt a jövő évi választáson

2021. december 6., hétfő, Világfigyelő

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára tegnap a Facebookon.

  • Orbán Viktor egy adventi vásárban. Fotó: Facebook / Orbán Viktor
    Orbán Viktor egy adventi vásárban. Fotó: Facebook / Orbán Viktor

Dömötör Csaba bejegyzését azzal kezdte, hogy 2004. december 5-e nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában. „A kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a népszavazás tragikus emlékét. Az elmúlt években több mint 1,1 millió külhoni nemzettársunk élt a lehetőséggel és kapta meg a kettős állampolgárságot” – írta.

A kormány képviselője aláhúzta: „a külhoni magyar közösségek most már részt vehetnek a jövőnket alapjaiban meghatározó döntések meghozatalában, így az országgyűlési választások alkalmával is kifejezhetik véleményüket”.

„A miniszterelnök most levélben fordul határon túli nemzettársainkhoz” – közölte Dömötör Csaba, hozzátéve, a kormányfő arra kéri őket, hogy „jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson”.

Az államtitkár kiemelte, a miniszterelnök levelében felhívja a figyelmet arra, hogy a szavazáson való részvételhez regisztráció szükséges. Levelében a kormányfő azt is hangsúlyozza, hogy „egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra” – közölte Dömötör Csaba, akinek tájékoztatása szerint a miniszterelnök levelét a következő hetekben kézbesítik. „Mi is tudjuk, és azok is, akik megkapják majd: összetartozunk” – zárta bejegyzését az államtitkár.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-06: Világfigyelő - :

A baloldal elárulta a határon túli magyarokat (Potápi 2004. december 5-re emlékeztet)

„Tizenhét évvel ezelőtt a baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt; 2004. december 5-e a nemzetáruló baloldal szégyenfoltja” – mondotta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton az MTI-nek.
2021-12-06: Közélet - :

Háromszéken a legkisebb az átlagbér

A Központi Fejlesztési Régióban Szeben megyében volt a legnagyobb a bruttó átlagfizetés szeptemberben, 5752 lej, Hargita és Kovászna megyében pedig a legkisebb, 4467 lej – közölte a Fehér megyei regionális statisztikai igazgatóság.