Potápi 2004. december 5-re emlékeztetA baloldal elárulta a határon túli magyarokat

2021. december 6., hétfő, Világfigyelő

„Tizenhét évvel ezelőtt a baloldal aljas módon elárulta a határon túli magyarokat, amikor a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson a külhoni magyarság ellen kampányolt; 2004. december 5-e a nemzetáruló baloldal szégyenfoltja” – mondotta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton az MTI-nek.

  • Fotó: Facebook / Potápi Árpád János
    Fotó: Facebook / Potápi Árpád János

Potápi Árpád János közleményében úgy fogalmazott: az akkori események gyógyíthatatlan lelki sebeket ejtettek, és hosszú időre rányomták a bélyeget a magyar–magyar kapcsolatokra. „Hosszú évekbe telt, míg rendbe tettük, amit a baloldal lerombolt” – emelte ki, emlékeztetve: 2004. december 5-re válaszul a 2010-ben megalakult új Országgyűlés legelső intézkedései között, elsöprő többséggel szavazta meg a kettős állampolgárságról szóló törvényt, amely lehetővé tette, hogy a külhoni magyarság végre közjogi értelemben is a nemzet részéve váljon.

Az államtitkár azt írta: a nemzet­egyesítést a nemzetépítés évei követték. A kormány a nemzeti összetartozást megerősítő törvények elfogadásával, a nemzetpolitikai intézményrendszer kiépítésével, programok és támogatások sorával dolgozik immár tizenkét éve azért, hogy a külhoni magyarságot segítse a szülőföldjén megmaradásban és boldogulásban. Hosszú évek kemény munkájával elérték, hogy a külhoni magyarság mára a valóságban is a nemzet elválaszthatatlan része – tette hozzá.

Potápi Árpád János hangsúlyozta: „2022-ben ugyanaz a baloldal akar visszatérni, amely egyszer már tönkretette az országot és gyógyíthatatlan sebeket ejtett a nemzet testén, az a baloldal, amely a mai napig minden lehetőséget megragad, hogy magyart magyar ellen uszítson és gyűlöletet keltsen anyaországi és külhoni magyarok között.” „Nincs két baloldal, aki pedig a baloldal kottájából játszik, az maga is baloldali” – írta az államtitkár, aki szerint „közös felelősségünk, hogy 2022-ben ne engedjük, hogy visszatérjen a múlt”.

 

Ne szakítsák fel újra a sebeket

Nem szabad engedni, hogy a baloldal újra felszakítsa azokat a sebeket, amelyeket 2004-ben okozott a határon túli magyaroknak – hangzott el a Fidelitas Facebook-oldalán tegnap közzétett videóbejegyzésben. A Fidesz ifjúsági szervezetének felvételén Paizs Andrea erdélyi születésű fiatal úgy fogalmazott, hogy 2004-ben Magyarországon a magyart magyar ellen uszították, a szülei pedig éveken át cipelték azt a fájdalmat, amelyet 2004. december 5-én okozott nekik a Gyurcsány-kormány.

„Elárultak és megtagadtak minket, a baloldal megpecsételte a határon túli magyarság sorsát, hontalanokká váltunk” – mondta. Kiemelte: „a saját nemzetünk mondott ránk nemet, elvágták a gyökereinket”. Magyarországon akkor románok voltak, Romániában azóta is, és mindenkor magyarok lesznek, akkor is, ha anyaországuk baloldali pártjai, a DK, az MSZP, a Jobbik, a Momentum, az LMP és a Párbeszéd ellenük kampányol – mondta Paizs Andrea. Példaként említette erre, hogy „a Gyurcsány-párt politikusai sajnálják a határon túli magyaroktól a lélegeztetőgépeket”, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke pedig „sajnálja tőlünk a maszkokat”.

Aláhúzta: „2010 májusáig kellett várnunk arra, hogy visszaadják a becsületünket, és amit a baloldali kormány földbe tiport, azt a nemzeti kormány felemelje.”

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-06: Közélet - Szekeres Attila:

Menjetek be kapuin hálaénekkel (Unitáriustemplom-avató Sepsiszentkirályban)

Hálaadó istentiszteleten felszentelték tegnap a Sepsiszentkirályi Unitárius Egyházközség felújított templomát. Igét hirdetett és áldást mondott Kovács István, a Magyar Unitárius Egyház püspöke. Ott volt Adorjáni Levente egykori lelkipásztor, az új, három hónapja szolgáló lelkész, Bartha-Pál Aba, továbbá számos világi elöljáró tisztelte meg jelenlétével a rendezvényt, melyre zsúfolásig megtelt a maroknyi gyülekezetnek a falu fölé magasodó Pap-hegyen álló temploma. Közreműködött István Ildikó népdalénekes és Nemes Levente színművész, aki Bartalis János Isten kezében című versét mondta el.
2021-12-06: Világfigyelő - :

Arra kér, vegyünk részt a jövő évi választáson (Orbán Viktor levelet írt a határon túli magyaroknak)

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára tegnap a Facebookon.