Asztalitenisz, utánpótlásTopspin Kupa Sepsiszentgyörgyön

2021. december 7., kedd, Sport

A megyeszékhelyi Tanulók Háza szervezésében, a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság támogatásával a hétvégén rendezték meg az utánpótláskorúak számára meghirdetett asztalitenisz Topspin Kupa mérkőzéseit. Az egy év kihagyást követően újra megtartott viadal csupán háromszékire sikeredett, három Kovászna megyei csapat színeiben negyvenöt kis sportoló állt asztalhoz.

  • Fotó: Tanulók Háza
    Fotó: Tanulók Háza

A sepsiszentgyörgyi Topspin-teremben megtartott kupaversenyre a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub tizenhat, a megyeszékhelyi Sepsi ISK huszonhárom, míg a házigazda és szervező Tanulók Háza hat pingpongozó palántáját nevezte. A viadal elsődleges célja a kicsik versenyeztetése volt, hiszen a koronavírus-járvány miatt számukra az elmúlt időszakban nagyon kevés megmérettetést szerveztek. A szervezőktől tudjuk, hogy a Topspin Kupa legutóbbi – 2019-es – kiírása még országos szintű viadal volt, most csupán háromszéki gyerekek küzdöttek meg a legjobbaknak járó elismerésért, de így is érdekesre és színvonalasra sikeredett az öt korcsoportban meghirdetett egynapos erőpróba.

Az eredmény: * kezdők (6–8 évesek): 1. Juhász Regő (Sepsiszentgyörgyi ISK), 2. Jakab Zalán (Nagy Mózes SK, Kézdivásárhely), 3. Carla Miron (Tanulók Háza, Sepsiszentgyörgy) * lányok, 8–10 évesek: 1. Beján Boglárka (Nagy Mózes SK), 2. Ecaterina Simon, 3. Bedő-Kulpinski Ada, 4. Farkas Lilla (mindhárman a Tanulók Házától); 11–14 évesek: 1. Canea-Kocsis Abigél (Nagy Mózes SK), 2. Dénes Anna (Sepsi ISK), 3. Balázs Boglárka (Nagy Mózes SK), 4. Raluca Isar (Sepsi ISK); 15–16 évesek: 1. Farkas Yvett (Nagy Mózes SK), 2. Teodora Simon (Tanulók Háza) * fiúk, 8–10 évesek: 1. Vinczi Ákos (Sepsi ISK), 2. Kádár Benedek (Sepsi ISK), 3. Csiszár Zsolt (Nagy Mózes SK), 4. Mátyás Tamás (Nagy Mózes SK); 11–16 évesek: 1. Kovács Kristóf István, 2. Ionuț Chelmuș, 3. Canea-Kocsis András (mindhárman a Nagy Mózes SK-tól), 3. Urus Kristóf (Sepsi ISK). (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-07: Sport - :

Közel voltak a dobogós helyezéshez (Fallabda)

December 3. és 5. között a brassói WePlay Club adott otthont az utánpótlás fallabda Román Kupa idei kiírásának, amelyet a sepsiszentgyörgyi Huni Squash Sportklub és a Román Fallabdaszövetség rendezett. A versenyre négy kategóriában összesen 21 sportoló nevezett, akik négy romániai és egy moldovai klubot képviseltek. A viadal megszervezését Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatta.
2021-12-07: Sport - :

Győzött a Bánságban az FK Csíkszereda (Labdarúgás, 2. Liga)

Immár a legutóbbi nyolc mérkőzésén veretlen az FK Csíkszereda, amely hétfőn 2–1 arányban diadalmaskodott a Temesvári Ripensia vendégeként a másodosztályú labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában. Az újabb sikernek köszönhetően Valentin Suciu csapata a rangsor hetedik helyén tölti a téli szünetet.