FallabdaKözel voltak a dobogós helyezéshez

2021. december 7., kedd, Sport

December 3. és 5. között a brassói WePlay Club adott otthont az utánpótlás fallabda Román Kupa idei kiírásának, amelyet a sepsiszentgyörgyi Huni Squash Sportklub és a Román Fallabdaszövetség rendezett. A versenyre négy kategóriában összesen 21 sportoló nevezett, akik négy romániai és egy moldovai klubot képviseltek. A viadal megszervezését Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatta.

A fiúk három kategóriában – U11, U15 és U19 – tették próbára magukat, míg a lányok egy korosztályban (U17) ragadtak ütőt. A sepsiszentgyörgyi Bara Hunor irányította háromszéki klubot három játékos képviselte. Dávid Márk az ötödik és Szén László a hatodik helyen végzett U19-ben, míg a legjobb eredmény a kézdivásárhelyi Kovács Kristóf nevéhez fűződik, aki U15-ben a dobóról lecsúszva a negyedik lett. A következő utánpótlástornára jövő év februárjában kerül sor Bukarestben, majd ezt követően májusban ismét a Huni Squash Sportklub szervez Brassóban a veterán országos bajnoksággal egybekötött viadalt a gyerekek számára.

„Alacsonynak tűnhet a részt vevő gyerekek száma, ám nagyon örültem, hogy a járványhelyzet ellenére is sikerült több mint húsz gyereket versenybe állítanunk, ezúttal viszont a létszám miatt összevontuk a kategóriákat. Sajnos, az egész országban egy kissé lefelé ívelő irányba mutat a fallabda iránti érdeklődés, ami véleményem szerint az elmúlt másfél év nehézségeinek köszönhető. A kisebb létszám ellenére a torna sikeres és sérülésmentes volt. Örvendek, hogy a szülők és a klubok támogatják a gyerekek fejlődését, valamint ebben a kellemetlen helyzetben is kitartóan részt vesznek a különböző megmérettetéseken” – mondta Bara Hunor.

Eredmények: * U11, fiúk: 1. Ilyés Zajzon (Transylvanian Tennis & Squash), 2. Darius Mușat (Infinity Bukarest), 3. Flavian Claudiu Focșanschi (Infinity Bukarest) * U15, fiúk: 1. David Cristian Focșanschi (Infinity Bukarest), 2. David Alexandru Petrescu (Infinity Bukarest), 3. Bodor Bence (Transylvanian Tennis & Squash) * U17, lányok: 1. Andreea Ghiorghișor (Remat Călărași), 2. Timeea Dumitrașcu (Remat Călărași), 3. Alexandra Ghiorghișor (Remat Călărași) * U19, fiúk: 1. Dumitru Goian (Infinity Bukarest), 2. Adrian Andoniu (Remat Călărași), 3. Richard Dragomir (Remat Călărași). (miska)

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-07: Elhalálozás - :

Elhalálozás

2021-12-07: Sport - :

Topspin Kupa Sepsiszentgyörgyön (Asztalitenisz, utánpótlás)

A megyeszékhelyi Tanulók Háza szervezésében, a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság támogatásával a hétvégén rendezték meg az utánpótláskorúak számára meghirdetett asztalitenisz Topspin Kupa mérkőzéseit. Az egy év kihagyást követően újra megtartott viadal csupán háromszékire sikeredett, három Kovászna megyei csapat színeiben negyvenöt kis sportoló állt asztalhoz.