Felmérés az elszármazottakról

2021. december 7., kedd, Belföld

A külföldön élő romániai magyarok feltérképezése szándékával, Back to the Roots – Vissza a gyökerekhez címmel online felmérést indít az Erdélystat romániai magyar statisztikai portál.

A portál közleményben ismertette, hogy a becslések szerint mintegy 4 millió olyan állampolgár van, aki Romániában született és most életvitelszerűen más országban él. A felmérés készítői arról szeretnének átfogó képet kapni, hogy a külföldön tartózkodók mikor és milyen szándékkal hagyták el az országot, hogyan alakult ott tovább az életük, illetve milyen formában tartják a kapcsolatot az itthoniakkal. A 6–8 percet igénybe vevő felmérésben a részvétel önkéntes és névtelen. A kutatás eredményeit statisztikailag dolgozzák fel, kizárólag összesített adatok kerülnek publikálásra. A kérdőívet a https://www.felmeres.ro/346562 internetes címet felkeresve lehet kitölteni.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-07: Belföld - :

Szigorítások a közlekedésben

Jelentősen módosulnak a közlekedési rendszabályzat egyes előírásai január elsejétől.
2021-12-07: Belföld - :

Felkapott, de átgondolják (Háztartási gépek roncsprogramja)

Nyolc perc alatt kimerült pénteken a háztartási gépek roncsprogramja téli kiadásának második szakaszára szánt pénzkeret – tájékoztatott a környezetvédelmi minisztérium. A tárca vezetője, Tánczos Barna ugyanakkor bejelentette, szükségesnek tartja a program átgondolását, mivel elsősorban a nagy fogyasztású készülékek energiahatékonyabbakra való cseréjét kellene célozza, és el kellene kerülni, hogy televízióvásárlási programmá váljon. A program révén kapott értékjegyeket ugyanis a legtöbben erre a célra használnák fel.