KézdivásárhelyBemutatták Szőcs Géza legújabb kötetét

2021. december 7., kedd, Közélet

A kézdivásárhelyi Kosztándi Képtárban péntek délután mutatták be Szőcs Géza nyugalmazott egyetemi tanár, a Siculus Rádió volt főszerkesztője Diákjaim hangja című, nemrég megjelent könyvét. A kiadvány a szerző tizenötödik, a Hang sorozat tizenegyedik kötete, és magánkiadásban jelent meg. A mutatós borító Szőcs Géza fiának, ifj. Szőcs Gézának a munkája.

  • Szőcs Géza és Tóth László a könyvbemutatón. A szerző felvétele
    Szőcs Géza és Tóth László a könyvbemutatón. A szerző felvétele

Az érdeklődőket házigazdaként Hegedűs Ferenc kultúrmecénás köszöntötte, majd Tóth László újságíró, a Székhelyek hírportál főszerkesztője ismertette a könyvet. Generációs könyvnek nevezte a Diákjaim hangja című kötetet, hiszen a visszaemlékezések, beszámolók szerzői egytől egyig dr. Szőcs Géza tanítványai voltak, és rendkívül változatos életpályát futottak be, van köztük pedagógus, családorvos, jogász, szobrász, közgazdász, egykori polgármester, filmszínész, operaénekes, politikus, gyógyszerész, újságíró, egyházi vezető, akik közül páran személyesen is jelen voltak a könyvbemutatón.

Ezt követően a szerző felolvasta a könyv Előhangját, és köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy a kötet megjelenhessen. A kötetben is szereplő Fejér László Ödön szenátor köszöntő szavait Gábor Balázs, a szenátori iroda munkatársa tolmácsolta, majd záró mozzanatként Nagy-Babos Tamás, a kantai Nagy Mózes Elméleti Líceum magyartanára a Nagy Mózes-iskola általa írt és megzenésített himnuszából olvasott fel egy részletet, és gitárkísérettel előadta az ugyancsak általa írt Nagy Mózes imája című verset. A könyvbemutató végén a szerző dedikált.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-07: Máról holnapra - Demeter J. Ildikó:

Szegényen egy gazdag országban

Amíg a liberális és szociáldemokrata politikusok a pénzes és kevésbé pénzes minisztériumok elosztásán marakodtak, szomorú felmérés látott napvilágot.
2021-12-07: Közélet - Hecser László:

Vandálok garázdálkodtak Köpecen

Vandálok tettek kárt a köpeci kultúrotthon épületében és környezetében – tette szóvá Benedek-Huszár János az egyik közösségi oldalon. Barót polgármestere úgy fogalmazott, a rongálás nyomait eltüntették, de a barbár cselekedet minden bizonnyal keserű szájízt hagyott a jóérzésű emberekben. A helyreállításban a Köpecért Egyesület tagjai is részt vállaltak, akik a kerítést tették rendbe.