Vandálok garázdálkodtak Köpecen

2021. december 7., kedd, Közélet

Vandálok tettek kárt a köpeci kultúrotthon épületében és környezetében – tette szóvá Benedek-Huszár János az egyik közösségi oldalon. Barót polgármestere úgy fogalmazott, a rongálás nyomait eltüntették, de a barbár cselekedet minden bizonnyal keserű szájízt hagyott a jóérzésű emberekben. A helyreállításban a Köpecért Egyesület tagjai is részt vállaltak, akik a kerítést tették rendbe.

  • Fotó: Facebook / Benedek-Huszár János
    Fotó: Facebook / Benedek-Huszár János

„Szomorú vagyok! Nemrég a köpeci kultúrotthon teljes villanyhálózatát kicseréltük, korszerűsítettük, pótoltunk minden rossz cserepet a tetőn, majd a nagyterem, valamint a színpad falait a beavatkozás után kijavítottuk, lemeszeltük, hogy a közösség szép és biztonságos környezetben ünnepelhessen, vigadhasson. A tegnap (december 2-án, csütörtökön – szerk. megj.) azzal szembesültünk, hogy minősíthetetlen valakik megrongálták a kultúrotthon kerítését, deszkákat, köveket, téglákat dobáltak fel a tetőre, amely betörte több helyen a cserepeket (a fotókon látszanak ezek a tárgyak), és a frissen javított, meszelt plafon ezért az elmúlt napokban beázott, meghámlott. Nem tudjuk, kik tették ezt, de elkeserítő. Elkeserítő! A felújítást végző vállalkozó kijavította az okozott kárt, de a keserű szájíz megmaradt. Erre nem számítottunk” – írta Benedek-Huszár János.

A városvezető kérdésünkre elmondta, rendőrségi feljelentést nem tettek, de tervbe vették, hogy a következő években mindegyik faluban kiépítsenek egy olyan kamerarendszert, amely lehetővé teszi, hogy a közösségek életét megzavarókat azonosítani tudják. Benedek-Huszár János becslése szerint egy-egy ilyen rendszer kiépítése legkevesebb harmincezer lejnél kezdődik, ezért valószínűleg nem tudják mindenhol egyszerre felszerelni, de igyekezni fog, hogy a soron következő költségvetésbe jelentősebb összeget fogjanak be a célra.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 1012
szavazógép
2021-12-07: Közélet - Iochom István:

Bemutatták Szőcs Géza legújabb kötetét (Kézdivásárhely)

A kézdivásárhelyi Kosztándi Képtárban péntek délután mutatták be Szőcs Géza nyugalmazott egyetemi tanár, a Siculus Rádió volt főszerkesztője Diákjaim hangja című, nemrég megjelent könyvét. A kiadvány a szerző tizenötödik, a Hang sorozat tizenegyedik kötete, és magánkiadásban jelent meg. A mutatós borító Szőcs Géza fiának, ifj. Szőcs Gézának a munkája.
2021-12-07: Jegyzet - Bokor Gábor:

Márpedig Mikulások vannak (Kármentő)

Lehet, hogy nem is kellene erőltetni a témát, hogy vannak vagy nincsenek Mikulások. Igaziak vagy megrendelhetők. Mivelhogy ismerjük azokat, akik a fehér szegélyű, piros egyenruhában, enyhén göndör, vállig érő fehér egyenhajjal, nem mindennapi – és nem téphető – bajusszal, szakállal kopogtatnak az ajtókon (hol vannak azok az idők, mikor a Mikulások a kéményen ereszkedtek le?!), hátukon degeszre tömött zsákkal.