AutósportKettős Audi-szakaszsiker a Dakaron

2022. január 13., csütörtök, Sport

Az autósoknál a 14-szeres győztes Stéphane Peterhansel nyerte a Szaúd-Arábiában zajló Dakar-rali szerdai szakaszát, az összetettben második Sébastien Loeb pedig csökkenteni tudta hátrányát az élen álló katari Nasszer Al-Attijahhal szemben.

  • Fotó: Facebook / Audi Sport
    Fotó: Facebook / Audi Sport

A szinte tét nélkül versenyző Peterhansel és Carlos Sainz fölényét hozta a Vadi ad Davaszir és Bisa közötti 10. szakasz: a kétszeres ralivilágbajnok spanyol alig több mint két perccel végzett a francia mögött. A végső győzelemért harcolók különversenyében ismét a kilencszeres ralivilágbajnok Loeb volt a gyorsabb. A motorosoknál a kétszeres Dakar-győztes ausztrál Toby Price diadalmaskodott szerdán, ezzel pályafutása hatodik részsikerét könyvelhette el ezen a viadalon, összetettben pedig Adrien van Beveren állt az élre.

Eredmény, 10. szakasz: * autósok: 1. Stéphane Peterhansel, Edouard Boulanger (francia, Audi) 2:52:43 óra, 2. Carlos Sainz, Lucas Cruz (spanyol, Audi) 2:06 perc hátrány, 3. Orlando Terranova, Daniel Oliveras Carreras (argentin, spanyol, Bahrain Raid Extreme) 3:59 p h.; az összetett élcsoportja: 1. Nasszer al-Attijah, Matthieu Baumel (katari, andorrai, Toyota) 33:13:37 óra, 2. Sébastien Loeb, Fabian Lurquin (francia, belga, Bah­rain Raid Extreme) 32:40 p h., 3. Jazid al-Radzshi, Michael Orr (szaúdi, brit, Toyota) 55:48 p h. * motorosok: 1. Toby Price (ausztrál, KTM) 3:05:32 óra, 2. Luciano Benavides (argentin, Husqvarna) 2:09 p h., 3. Adrien van Beveren (francia, Yamaha) 3:35 p h.; az összetett élcsoportja: 1. van Beveren 33:27:06 óra, 2. Sam Sunderland (brit, KTM) 5:59 perc hátrány, 3. Pablo Quintanilla (chilei, Honda) 6:15 p h.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2022-01-13: Sport - :

Valter Attila ott lesz a mezőnyben (Kerékpár, Giro d’Italia)

Ott lesz a Magyarországról rajtoló Giro d’Italia országúti kerékpáros körverseny idei mezőnyében Valter Attila. A magyar versenyző csapata, a francia Groupama-FDJ közösségi oldalán jelentette be kedden, hogy Valter ott lesz a budapesti Grande Partenzán.
2022-01-13: Emlékezet - :

Volt egyszer egy kovásznai lap

Volt egyszer, talán először, és reméljük, nem utoljára, egy kovásznai lap, amelyet a református egyház adott ki, és Az Ige címet viselte. Pár évig létezett csak, de elég ideig ahhoz, hogy színvonala miatt sokan felfigyeljenek rá.