Gyermekeket is oltanak

2022. január 14., péntek, Belföld

Január 26-án kezdik meg az 5 és 12 év közötti gyermekek koronavírus elleni oltását, hétfőtől pedig hatról négy hónapra csökkentik azt az időtartamot, amely után igényelhető a vakcina harmadik, emlékeztető adagja.

  • Fotó: Mediafax
    Fotó: Mediafax

Ezt Valeriu Gheorghiță katonaorvos, az oltási kampány koordinátora jelentette be tegnapi sajtóértekezletén. Az oltási előjegyzési portálon saját belépőjüket használva foglalhatnak időpontot a szülők a gyermekeik oltására a 219 oltópont valamelyikénél, amelyet kijelöltek a 12 év alattiak immunizálására. A 12 év alatti gyermekeket a BionNTech-Pfizer 10 mikrogrammos Comirnaty vakcinájával oltják be, az oltás második adagját pedig az első után három héttel adják be. A felnőtteket 30 mikrogrammos adagokkal immunizálják. A szülőnek vagy a kiskorú törvényes képviselőjének írásban beleegyezését kell adnia, hogy a gyermek megkapja az oltást, illetve ki kell töltenie a gyermekeknek szóló egészségügyi kérdőívet is, mindkét dokumentum modellje megtalálható az oltási platformon.

Hozzászólások
Szavazás
Tavalyhoz képest Ön szerint idén miként alakul a jövedelmi helyzete?
eredmények
szavazatok száma 588
szavazógép
2022-01-14: Belföld - :

Elindult az ötödik hullám

Meredeken ível felfelé a koronavírus ötödik hulláma: tegnap megközelítette a tízezret a napi esetszám.
2022-01-14: Belföld - :

Kezelési központokat alakítanak ki

A kormány a kórházak betegfelvételi osztályainak tehermentesítése érdekében olyan járóbeteg-rendszerben működő COVID-központok kialakításáról döntött, amelyek felmérik az enyhe tüneteket mutató vagy tünetmentes koronavírus-fertőzöttek állapotát, és az otthoni kezeléshez szükséges gyógyszereket is felírják.