Megugrott a súlyos esetek száma

2022. január 24., hétfő, Belföld

Miközben a kevés tesztnek köszönhetően alacsony a napi új esetszám, a stratégiai kommunikációs törzs mai jelentésében az intenzív terápiás kezelésre kényszerülők számának az előző napokhoz képest nagymértékű emelkedéséről tájékoztat.

A vasárnap délelőtt – hétfő délelőtti időszakban a hétközi átlag felénél is kevesebb, mindössze 38 473 tesztet végeztek, ezeknek ismételten nagy a pozitivitása: a 31,4 százaléknyi pozitív eredményű teszt 12 082 új esetet jelent. Kovászna megyéből az elmúlt huszonnégy órában 55 új esetet jelentettek, Háromszék fertőzöttségi mutatója 2,71 ezrelékre emelkedett az egy nappal korábbi 2,52 ezrelékről. Az elmúlt nap folyamán 40-en vesztették életüket koronavírus miatt, ehhez még egy korábbi halálesetet is hozzászámít a stratégiai kommunikációs törzs. A 41 áldozatból hárman voltak beoltva, mindannyian egyéb társbetegségben is szenvedtek. A kórházi kezelésre szorulók száma ismét mintegy négyszázzal emelkedett, elérve a 6 370-et, a súlyos esetek száma viszont – míg múlt héten többnyire napi 17–18-cal emelkedett számuk –  tegnap folyamán 30-cal növekedett, meghaladva a hatszázat.

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 805
szavazógép
2022-01-23: Közélet - Bokor Gábor:

Szörnyű tűzvész Kommandón (Helyszíni beszámoló)

Vasárnap délben kegyetlen tűzvész pusztított Kommandón. A falu papolci bejáratánál – szinte szemben a reformátusok imaházával – lévő sorháznál csaptak fel a lángok. A több mint ötven méter hosszú épületben sorra gyúltak ki a lakrészek. Nem volt menekvés, a tíz lakás mindenike károsult, egy részük hamuvá vált, másoknak a teteje égett le, de a tűzoltók vize is okozott kárt. Ott voltunk, és szembesültünk a tragédia mértékével.
2022-01-25: Mi, hol, mikor? - :

Mi, hol, mikor?

Irodalmi karaván
SEPSISZENTGYÖRGYÖN a Kónya Ádám Művelődési Ház előadótermében ma 18 órától tart megállót az irodalmi karaván, melynek  házigazdája Juhász Anna irodalmár, meghívott vendégei pedig Bartis Attila író és Bogdán Zsolt színművész. A helyek száma korlátozott, a belépés csak védettségi igazolással lehetséges. Jegyár: 20 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 10 lej.