Hét végén is oltanak, 5-11 éves gyermekeket is

2022. január 28., péntek, Közélet

Pénteken szállította ki a megyei közegészségügyi igazgatóság az 5-11 éves gyermekek koronavírus elleni védőoltására alkalmas vakcinákat Háromszék öt oltási központjába, ahol az egységek hét végén is nyitva tartanak, ott már szombaton megkezdhetik az immunizálást – közölte lapunk megkeresésére Ágoston László megyei közegészségügyi igazgató.

  • Képünk illusztráció. Fotó: Magyar Távirati Iroda / Krizsán Csaba
    Képünk illusztráció. Fotó: Magyar Távirati Iroda / Krizsán Csaba

Mivel az 5-11 éves gyermekek oltására már január 13-tól lehet időpontot foglalni a vaccinare.ro honlapon, egyes központokban már kész listával várják az első jelentkezőket. Háromszéken közel hétezer hely üres a gyermekek számára elkülönített iratkozási nyilvántartásban, a jelentkezések függvényében ez napról napra változik. Pénteken délben Sepsiszentgyörgy 4696 hellyel, Kézdivásárhely 443 hellyel, Kovászna 438 hellyel, Barót 544 hellyel és Bodzaforduló 751 hellyel szerepelt.

Mivel egy oltóanyag-üvegcse tíz dózist tartalmaz, amit legtöbb tizenkét óra alatt fel kell használni, úgy szervezik a gyermekek oltását, hogy lehetőleg ne vesszen kárba vakcina – mondta Ágoston László. A megyei közegészségügyi igazgatóság honlapján (dspcovasna.ro) közzétett program szerint a hétvégén két háromszéki városban szombaton fogadják az oltakozásra érkezőket – Kézdivásárhelyen 8-14 óra között és Baróton 9 órától 13 óráig – , a másik két városban pedig vasárnap tart nyitva az oltási központ: Sepsiszentgyörgyön 8 órától 20 óráig, Kovásznán pedig 15-21 óra között oltanak.

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 805
szavazógép
2022-01-28: Közélet - Szekeres Attila István:

Harminckétezer lejes adomány a megyeházáról a kommandói tűzkárosultaknak

Kovászna Megye Tanácsának vezetősége és tagjai üléspénzükből támogatják a kommandói tűzkárosultakat, így összesen 32 ezer lejt gyűjtöttek össze e célra. Az önkormányzat RMDSZ frakciója úgy döntött, hogy személyesen is hozzájárulnak a károk enyhítéséhez és üléspénzükből 1000 lejt felajánlanak. A kezdeményezést Tamás Sándor tanácselnök a testület elé tárta csütörtökön Szitabodzán tartott kihelyezett ülésen, kérve a kollégákat a csatlakozásra. Ez meg is történt.
2022-01-29: Közélet - Szekeres Attila:

Orbán Balázs-díjat kapott Pető Mária fizikus

Háromszékről Pető Mária fizikus vette át a 2021-es Orbán Balázs-díjat, melynek átadását a koronavírus-járvány miatt idénre halasztottak. A díjátadó ünnepséget marosvásárhelyi Kultúrpalotában tartották pénteken, közölte Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája. Hargita megyéből Magyar Ferenc, a Pro Agricultura Hargitae Universitas Alapítvány operatív alelnöke, Maros megyéből Tamási Zsolt József történész, a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum igazgatója kapta az elismerést.