VisszajelzésVajon mi a dolgunk?

2008. november 28., péntek, Nyílttér

Megilletődve olvasom a Háromszék november 21-i számában Ez a dolgunk cím alatt új polgármesterünk hozzánk (is) intézett levelét.

Innen is megtudhatjuk, mennyire talpraesett, érdekeink megvalósításában elkötelezett városvezetőnk van. Nagyon fiatal ő, de jól tudja, mit akar, s akaratának megvalósításában nem ismer lehetetlent. Mi több, konkrét, frappáns válaszaival sarokba is állítja méltatlankodó, a balkáninak is mondható állapotot természetesnek tekintő polgártársát, aki Ez lenne a dolguk? című cikkében meg merte kérdőjelezni némely határozatainak, terveinek szükségességét, időszerűségét. Tőlünk, a már kevésbé fiataloktól eltérően ő tudja, mi az európaiság, óriási tapasztalattal rendelkezhet, mert alaposan ki is oktat ez irányban. Mint mondja, neki az a dolga, hogy kies városunkban felszámolja a balkáni viszonyokat, Szentgyörgyöt ,,európai szintű várossá" emelje. Ki is fejti, hogy mit miként fog megvalósítani, még akkor is, ha ezek egyesek számára népszerűtlen intézkedések lennének. Ő a jövő Szentgyörgyének megvalósítására kötelezte el magát, a jövő nemzedék érdekeit képviseli.

Igen ám, méltatlankodom most én is, de miért a mi szavazataink árán? Mert nem a jövő generáció választotta polgármesterré, hanem mi. Velünk mi lesz, a hányadik feláldozott nemzedék leszünk?! Jelentéktelen apróságnak tekinti, hogy a kitűzött magas ,,európai szint" alatt még mindig balkáni életszínvonal fog lapulni? Az is figyelmén kívül marad, hogy a jövő most iskolázó vagy már munkanélküli nemzedékét még mindig mi tartsuk el egyáltalán nem európai szintű jövedelmünkből?

Ami a gyors megoldásra váró ügyeket illeti: szerintem az ,,európai" városképbe egyáltalán nem illik bele például a szemerjai tyúkszarszag. Mit tett az itteni áldatlan állapot megszüntetéséért? Hogy lehetséges a XXI. században, az EU egyik municípiumában, lakóházak közvetlen közelében tyúkfarmot működtetni, mégpedig érvényes környezetvédelmi engedély nélkül?! Igaz, hogy ez nem éppen városközpont, de azért csak Szentgyörgy, itt is választópolgár él, kinek szavazatára igényt is tarthatott, ha már stábja a polgármesteri választások előéjszakáján, letépve az ,,ellenzék" összes kampányfotóját, az ő képével tisztelte meg portáinkat.

Az is igaz, amit szintén megemlít: hogy ,,rengeteg problémát és elhanyagolt helyzetet" örökölt. Ez tény. Arról viszont mélyen hallgat, hogy kitől. Arról is, hogy saját pártszövetsége színeiben működött elődje, kinőve a polgármesteri széket, most már szenátori mandátumra pályázik.

Most, újabb választások küszöbén szegény, balga választópolgár mit értsen midebből?

Ezek után vajon mi a dolga?!

DEZSŐ BERNÁT, Sepsiszentgyörgy

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 230
szavazógép
2008-11-28: Nyílttér - x:

Az utca hangja

KOVÁCS GYULA, Sepsiszentgyörgy. Leginkább kerékkötőnek nevezhető az RMDSZ-vezetők magatartása, ha a más vélemények kizárását, az autonómiakérdés visszaszorítását, a riogatásokat, a klientúra kiszolgálását, az önkényes pénzosztást számba vesszük. Tamás Sándor megyeitanács-elnök megnyilvánulásai már csak azért is megdöbbentőek, mert választási plakátjain az egyenes beszéd, székely virtus, őszinteség, bizalom, tapasztalat jelent meg, tevékenysége pedig éppen ezek ellenkezőjéről tanúskodik.
2008-11-28: Nyílttér - x:

Járóbeteg-gondozás járásképteleneknek

Sajnálatos baleset folytán feleségem megütötte a bokáját — mint később kiderült, el is törte. Mivel kétnapi házi ápolás után nem javult, orvoshoz fordultunk — előbb a háziorvoshoz küldőpapírért, majd a szakrendelőhöz.