Egyetemes magyar sportSzekrényessy Kálmán újratemetése

2008. december 4., csütörtök, Sport

Ünnepélyesen újratemették székelyhídi és kémeri Szekré­nyessy Kálmánt (1846—1923), a hazai úszósport alapítóját, az első magyar Balaton-átúszót és az MTK egyik alapítóját.

Az ünnepélyes eseményre — halálának 85. évfordulója alkalmából — péntek délután került sor a Fiumei úti nemzeti sírkertben. Szekré­nyessy volt az első magyar sportlap és számos sportklub alapítója is, továbbá író, hírlapszerkesztő, akinek a szervezők — Magyar Úszószövetség, Magyar Testgyakorlók Köre, Magyar Hosszútávúszók Szövetsége — az újratemetéssel kívánták megadni az őt megillető végtisztességet.

Emlékét megőrizzük.

MTK

Hozzászólások
Szavazás
Mi a véleménye az iskolakezdésről?eredmények
szavazatok száma 1036
szavazógép
2008-12-04: Sport - Áros Károly:

Bajnoki csatározás (Asztalitenisz)

A Mikulás ajándékaival megterhelve állnak asztalhoz a hét végén, egészen pontosan vasárnap az asztaliteniszezők, hogy megvívják az A-osztályos csapatbajnokság 4. fordulójának mérkőzéseit.
2008-12-04: Sport - Áros Károly:

Nyári Ifjúsági Olimpia

,,Az olimpiai mozgalomban új távlatokat nyitó Ifjúsági Olimpiai Játékok folytatására készülünk. Számítunk közreműködésükre és segítségükre" — írta a minap a nemzeti olimpiai bizottságoknak címzett levelében Jacques Rogge, a NOB elnöke. A levél a 2014-ben esedékes II. Nyári Ifjúsági Játékok lebonyolításának vállalására hívja fel a figyelmet. A helyszín kijelölésére az I. Nyári Ifjúsági Olimpia ideje alatt, 2010 februárjában, a NOB 122. ülésén Vancouverben kerül sor.