Nyári Ifjúsági Olimpia

2008. december 4., csütörtök, Sport

,,Az olimpiai mozgalomban új távlatokat nyitó Ifjúsági Olimpiai Játékok folytatására készülünk. Számítunk közreműködésükre és segítségükre" — írta a minap a nemzeti olimpiai bizottságoknak címzett levelében Jacques Rogge, a NOB elnöke. A levél a 2014-ben esedékes II. Nyári Ifjúsági Játékok lebonyolításának vállalására hívja fel a figyelmet. A helyszín kijelölésére az I. Nyári Ifjúsági Olimpia ideje alatt, 2010 februárjában, a NOB 122. ülésén Vancouverben kerül sor.

Emlékeztetőül: a nyári ifjúsági olimpián 3500 versenyző, 14—18 éves fiatal és 1100 szakvezető vehet részt. Emlékeztetőül már csak azért is, hátha megemberelik magukat az utánpótlás-nevelésben dolgozó testnevelő tanáraink, edzőink, s felfuttatnak egy-két Kovászna megyei tehetséget, hogy még véletlenül se tudjuk azt mondani: erről is lemaradtunk!

A versenyek során a londoni olimpia műsorán szereplő huszonhat sportág szerepel. A vízilabda és a strandröplabda azonban kimarad, az öttusát lovaglás nélkül rendezik meg.

Hozzászólások
Szavazás
Ön készül nyaralni idén?
eredmények
szavazatok száma 231
szavazógép
2008-12-04: Sport - x:

Szekrényessy Kálmán újratemetése (Egyetemes magyar sport)

Ünnepélyesen újratemették székelyhídi és kémeri Szekré­nyessy Kálmánt (1846—1923), a hazai úszósport alapítóját, az első magyar Balaton-átúszót és az MTK egyik alapítóját.
2008-12-04: Sport - x:

Labdarúgás, V. Liga

Kapuzárás
Novemberrel együtt az őszi bajnoki idényt is maga mögött hagyta vasárnap az V. liga mezőnye — sok góllal, de mindenik mérkőzésen focieredménnyel. Az őszi bajnok címet már korábban bebiztosította magának a Papolci FC, hiszen a pillanatnyi előnye kereken tíz pont. Mögötte elméletileg négy csapat — Bereck, Kézdiszentkereszt, Kökös és Maksa — verseng viszonylag egyenlő eséllyel a feljutást jelentő második helyért.