Akcióban a rendőrök

2022. május 6., péntek, Közélet

Nagyszabású ellenőrzést szerveztek a belügyminisztérium háromszéki egységei pénteken Előpatak és Hidvég községben. Ezen 32 rendőr vett részt, ők 31 bírságot róttak több mint 35 ezer lej értékben.

  • A Kovászna megyei rendőrség archív felvétele
    A Kovászna megyei rendőrség archív felvétele

A közös akcióban a közrendészet, a közlekedésrendészet, a bűnügyi rendőrség, a rohamosztag, a sepsiszentgyörgyi vidéki rendőrség és a csendőrség munkatársai vettek részt. Hasonló ellenőrzést tartottak szerdán Bereck és Kézdiszentlélek község területén, ott a kézdivásárhelyi vidéki rendőrség csatlakozott az akcióhoz, melyben 59 rendőr vett részt. Összesen 109 gépjárművet és 29 gazdasági egységet ellenőriztek, 118 bírságot róttak ki közel 66 ezer lej értékben. Ugyanakkor lefoglaltak 42 köbméter faanyagot és felfüggesztettek 4 vezetői jogosítványt – közölte a Kovászna megyei rendőrség. (sz.)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 365
szavazógép
2022-05-06: Közélet - :

Sztakics Éva Judit az idei Ezüstfenyő-díj háromszéki kitüntetettje 

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ajánlására a Szövetség Ezüstfenyő-díjban részesítette Sztakics Éva Juditot, Sepsiszentgyörgy volt alpolgármesterét. Az elismerést Kelemen Hunor szövetségi elnök adta át május 6-án, a Szövetségi Képviselők Tanácsának Kolozsváron megtartott ünnepségén.  
2022-05-08: Közélet - Hecser László:

Hálaadó istentisztelet a Szent László-freskók alatt (Templomavató Nagyajtán)

Szombat délben ünnepi istentisztelet keretében vették birtokukba ismét a nagyajtai unitáriusok a felújított templomukat. A felszólalók méltatták az egyházközség vezetőségének kitartását, az elvégzett – ahogy sokszor mondták: gigászi – munkát, s kívánták, a műemlék együttes töltse be szerepét, legyen lelki és szellemi bástyája a közösségnek. A Szent László-legendát megörökítő freskóknak és a bástyákban berendezett kiállításoknak turistacsalogató hatása lesz, a szép környezetben pedig mélyebb, igazabb lesz az imádság – jelentették ki.