Elkezdték a gázkitermelést

2022. június 16., csütörtök, Belföld

Nicolae Ciucă miniszterelnök üdvözölte a Black Sea Oil & Gas vállalat Midia földgázkitermelési projektjének beindítását, amelyre tegnap bocsátotta ki az engedélyt az országos energiaszabályozó hatóság (ANRE).

A Black Sea Oil & Gas SA (BSOG), valamint koncessziós partnerei, a Petro Ventures Resources és a Gas Plus Dacia tegnap délután megkezdték a gázkitermelést a Midia földgázfejlesztési projekt (MGD) keretében, és az első adag gáz bekerült az országos szállítási rendszerbe. A kitermelt gázt a Transgaz hálózatán keresztül szállítják. A XV Midia földgázmezőből kitermelt gáz az ország szükségletének 10 százalékát fogja fedezni, és közelebb viszi Romániát az energiafüggetlenség eléréséhez – olvasható a kormány közleményében, amely arra is kitér, hogy a nemrég elfogadott off-shore törvény lehetővé teszi további fekete-tengeri földgázmezők kiaknázását, ez pedig Romániát gázexportőrré léptetheti elő.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?









eredmények
szavazatok száma 343
szavazógép
2022-06-16: Belföld - :

Bezzeg a magyar sport...

A román sportsajtóban kiemelt figyelmet kapott a magyar labdarúgó-válogatott Anglia ellen idegenben elért 4–0-s győzelme, és az örök riválisnak tekintett magyar csapat összehasonlítási alapul szolgált a román válogatottnak, amely a wolverhamptoni mérkőzéssel egy időben hazai pályán 3–0-ra kikapott Montenegrótól.
2022-06-16: Belföld - :

Nincs szó közösségi terjedésről

Alexandru Rafila egészségügyi miniszter tegnap úgy nyilatkozott, hogy a majomhimlő nem terjed könnyen, és nincs szükség olyan óvintézkedésekre, mint az új koronavírus esetében; ugyanakkor nincs szó a betegség közösségi terjedéséről sem, mivel a reprodukciós ráta 0,3 körül van.