Igazak színorgiája

2022. június 17., péntek, Nyílttér

Írhatom azt is, hogy Pünkösd szent szenvedelmére imádkoznak együtt vagy külön-külön a hívek.

Fölsorolni azonban nem tudom, hiszen e napsütötte országban – ez a földgolyónk – megszámlálhatatlan sok helyen fohászkodnak keresztények a megértésben, oda és vissza. A hiábavalóságnak annyi szobrot állítottunk, de annyit – hely sincs a védelmükre, keskenyebb vagy szélesebb hazában.

A magunk zászlaja ezzel a három színnel ragyogja be több közeli hon hegyeit, völgyeit. A piros, fehér meg zöld színek együtt ragyognak be templomot, bölcsődét, iskolát. Az imádkozó, arra vágyó népeket, nemzeteket csitítanunk aligha lehet. A színeknek is tudnánk szabad lobogást adni a sziklás otthonok számára, hiszen számunkra éltető varázsa van a piros, fehér és zöld színeknek így együtt, jeges hontalanságban meg kánikulás szárazság könnyel üdítő záporában is. Zászlaink ebben a honos meg hontalan hazában egyaránt magas fák csúcsára hívogatják, jegenye meg temetők közelébe az emberi lelket, zászlók közelébe. Igazmondó zászlónak otthona a madárfészek, melyet méltó emberi parancsra plántálnak gyönyörűséges babák fölé, hadd legyen igenis szép dalunk, e három szín alatt, mögött, fölött. Most, ebben a színorgiában jelenik meg előttem a lélekemelő hármas oltár. Búsaké, a csalók ünnepeit is kifosztó lobogók triumvirátusa ver ostorral otthont, piros fehér és zöld színeknek.

Ott nem lel otthont sosem e színhármas ikerítés, ahol a szabadság zászlajának nyelébe húzza a hóhér a szabadságért imázó prófétákat is. Könyörgő vallomás és áldozatos vallatás közli milliók óhaját fennhangon meg rejtjelekkel szólítva az áldozatos meg áldást jelentő ítéleteinket.

Védd meg, Urunk, színeinket, valamint a zászlóvivők seregét mindenütt, ahol esküre szólítja ima, ének az igazság dandárait minden időkben!

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Hol tervez nyaralni idén?

eredmények
szavazatok száma 345
szavazógép
2022-06-17: Irodalom - :

Versek (Kiscimbora)

Tamkó  Sirató  Károly: A nagy természet
De szép is a
nagy természet,
hol haldoklik,
hol meg éled!
2022-06-17: Nyílttér - :

Önpusztítás helyett nézzünk a nagymamákra

A mindennapok nehézségein tűnődöm az est csendjében, a világban szétszórt nemzetem sorsán. Megint – vagy még mindig – igen magas az öngyilkosságok aránya a magyarság körében, a szakértői felmérések szerint még az amerikai vagy ausztráliai földön is, ahol a hírek szerint nyugodtabb, békésebb az élet.