TekeKét első helyezés Marosvásárhelyről

2022. június 22., szerda, Sport

A Kézdivásárhelyi SE sportolója, Várdó Kristóf két bajnoki címmel zárta az elmúlt hétvégén Marosvásárhelyen megtartott U14-es korosztályú tekézők országos döntőjét. A céhes városi versenyzőnek ez volt az utolsó megmérettetése a tizennégy év alattiak között, hiszen a soron következő idénytől már az U18-as korosztályban fog versenyezni.

  • Illusztráció. Fotó: Facebook / Marosvásárhelyi Tekecsapat
    Illusztráció. Fotó: Facebook / Marosvásárhelyi Tekecsapat

A kézdivásárhelyi Várdó Kristóf azzal a nem titkolt célkitűzéssel vágott neki az U14-es tekézők országos via­dalának, hogy megvédje tavaly megszerzett egyéni bajnoki címét, amit szombaton bemutatott tökéletes játékával sikerült is teljesítenie. Kristóf hengerelt, és 549 fával ismét a küzdelemsorozat legjobbjának bizonyult úgy, hogy 69 fát vert rá a második helyezettre, ezzel pedig aranyérem került a nyakába. Vasárnap összetett próbát rendeztek, azaz a szombati és a vasárnapi eredményeket összegezték. Itt már élesebb küzdelem zajlott, a céhes városi játékos az első két pályán 34 fát veszített, de aztán magára talált és 501 fát átlagolt. Marosvásárhelyi vetélytársa 518 fát ütött, de összetettben nem tudta felülmúlni Kristóf 1050 fáját, aki így második bajnoki címét is bezsebelte.

Az eredmények: * egyéni: 1. Várdó Kristóf (KSE) 549 fa, 2. Fazakas Róbert (Marosvásárhelyi VSK) 480 fa, 3. Lucas Popa (Nagytalmácsi VSK) 468 fa * egyéni összetett: 1. Várdó Kristóf 1050 fa, 2. Fazakas Róbert 997 fa, 3. Bogdan Costescu (Nagytalmácsi VSK) 982 fa.

A felső-háromszékiek számára a június eddig nagyon termékeny volt, hiszen a két hete Vajdahunyadon lezajlott veterán (60 év felett) tekések egyéni országos versenyéről is elhozták a bajnoki aranyérmet: a szervezők külön kategóriában díjazták a 70 év felettieket, ahol Kiss Árpád 518 fával a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel. (t)

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2022-06-22: Sport - :

Bálint Bernadett ezüstérmes (Asztalitenisz)

Nagyszerű idényt tudhat maga mögött a sepsiszentgyörgyi Bálint Bernadett, aki a TT Moravský Krumlov mezében ezüstérmet szerzett a cseh élvonalban és a Europe Trophy nemzetközi asztalitenisz-versenyen, korábban pedig a Közép-európai Szuperligában nyert aranyérmet. A 26 éves háromszéki sportoló a következő szezonban két pontvadászatban is igyekszik helytállni majd: a romániai Szuperligában a Nagykárolyi Victoria, a görög első osztályban pedig a Sarises Florinas játékosaként.
2022-06-22: Sport - :

Milák Kristóf világcsúccsal világbajnok (Úszás)

Milák Kristóf címét megvédve világcsúccsal aranyérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban tegnap a budapesti vizes világbajnokságon. A hazai küldöttség első dobogós helyezését szállító 22 éves versenyző a magyar úszósport történetének 33. nagymedencés világbajnoki aranyát szerezte.