ÚszásMilák Kristóf világcsúccsal világbajnok

2022. június 22., szerda, Sport

Milák Kristóf címét megvédve világcsúccsal aranyérmet nyert 200 méteres pillangóúszásban tegnap a budapesti vizes világbajnokságon. A hazai küldöttség első dobogós helyezését szállító 22 éves versenyző a magyar úszósport történetének 33. nagymedencés világbajnoki aranyát szerezte.

  • Milák Kristóf. Fotó: MTI / Kovács Tamás
    Milák Kristóf. Fotó: MTI / Kovács Tamás

Az olimpiai bajnok, világcsúcstartó és Európa-bajnok a 2019-ben felállított kvangdzsui rekordját megjavítva, 1:50.34 perces idővel csapott célba. A fináléban Milák már az első pillanattól kezdve uralta a mezőnyt, az első fordulónál közel fél másodperccel volt jobb a világcsúcsánál, a különbség pedig csak nőtt, végül pedig az utolsó métereken a digitális vonallal versenyezve győzött.

Hétfőn férfi 200 méter gyorson David Popovici diadalmaskodott, aki akárcsak az elődöntőben, ezúttal is junior világcsúcsot úszott, ráadásul csak a hajrában maradt le a német Paul Bie­dermann 2009-ben felállított világrekordjától. Popovici – aki 17 évesen és 278 naposan a szám történetének második legfiatalabb győztese – a sportág történetének első férfi román világbajnoka lett.

Eredmények: * férfi, 200 m gyors: 1. David Popo­vici (Románia) 1:43.21 perc, 2. Hvang Szun Vo (Koreai Köztársaság) 1:44.47, 3. Tom Dean (Nagy-Britannia) 1:44.98 * férfi, 200 m pillangó: 1. Milák Kristóf (Magyarország) 1:50.34 perc, 2. Léon Marchand (Franciaország) 1:53.37, 3. Honda Tomoru (Japán) 1:53.61.
 

Könnyed győzelem a nyitányon

A Kolumbia legjobbjai felett aratott 35–4 arányú győzelemmel mutatkozott be hétfőn a magyar női vízilabda-válogatott a világbajnokság A-csoportjában. A magyar válogatott ma Olaszországgal, pénteken Kanadával játszik 22 órától a Margitszigeten.

A vb-újonc már 23 másodperc elteltével hátrányban volt Parkes Rebecca találata nyomán. Az egyenlőtlen küzdelmet jól jellemezte, hogy a hazai alakulat tíz perc alatt tíz alkalommal vette be a kolumbiai kaput, Keszthelyi Rita második góljával pedig már tíz volt az előnye (12–2), majd a nagyszünet előtt Rybanska Natasa negyedszer is betalált (20–2). A folytatást is az egyoldalúság jellemezte, sorjáztak a könnyed hazai gólok, majd amikor a honosított Mahieu Geraldine betalált, minden magyar mezőnyjátékos elmondhatta magáról, hogy legalább egyszer eredményes volt.

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2022-06-22: Sport - :

Két első helyezés Marosvásárhelyről (Teke)

A Kézdivásárhelyi SE sportolója, Várdó Kristóf két bajnoki címmel zárta az elmúlt hétvégén Marosvásárhelyen megtartott U14-es korosztályú tekézők országos döntőjét. A céhes városi versenyzőnek ez volt az utolsó megmérettetése a tizennégy év alattiak között, hiszen a soron következő idénytől már az U18-as korosztályban fog versenyezni.
2022-06-22: Sport - :

Európa legjobbja a férfi kardcsapat (Vívás)

Aranyérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat az Antalyában zajló vívó Európa-bajnokság hétfői napján, miután a döntőben nagy csatában, 45–39-re legyőzte az ukrán együttest.