Teremlabdarúgás, utánpótlásBarbocz és Bandi az U19-es válogatottban

2022. június 23., csütörtök, Sport

Két kézdivásárhelyi játékos is behívót kapott az U19-es teremlabdarúgó-válogatottba, amely mától egy hétig Mogoșoaián készül a szeptemberben sorra kerülő korosztályos Európa-bajnokságra. Robert Lupu szövetségi kapitány tizennégy fiatal futsalosra számít a júniusi összetartáson, a nemzeti csapat ebben az időszakban két felkészülési mérkőzést játszik.

  • Fotó: FRF
    Fotó: FRF

A szeptemberi U19-es te­remlabdarúgó Európa-bajnokságra hangoló román korosztályos válogatott csütörtöktől egy hétig Mogoșoa­ián edzőtáborozik, majd a felkészülési időszak végén a nemzeti csapat két felkészülési meccset is játszik a szomszédos Moldova vendégeként. Robert Lupu szövetségi kapitány ezúttal is tizennégy játékost hívott be válogatottba, s a két kézdivásárhelyi, Barbocz Norbert és Bandi Álmos Árpád mellett egy-egy galaci és szörényvári, két-két karácsonykői és marosvásárhelyi, valamint három-három udvarhelyi és temesvári teremlabdarúgó vesz részt a csapat júniusi összetartásán.

A román válogatott számára ez lesz az első edzőtábor azután, hogy márciusban hazai környezetben kiharcolta az Európa-bajnokságra való kijutást. A marosvásárhelyi selejtezőt Barboczék százszázalékos teljesítménnyel abszolválták, szoros meccsen és hátrányból felállva 3–2-re győzték le Grúziát, majd 4–0-ra verték Szlovákiát. A két vesztes alakulat párharcát 4–2 arányban a szlovákok nyerték meg. A szeptember 4–10. között esedékes kontinenstornának a spanyolországi Jaén ad majd otthont.

Az U19-es válogatott edzőtáborába behívott játékosok: Alin Cârdei (Galaci United), Andrei Crudu, Darius Roca (Futsal Ceahlăul Piatra Neamț), Alexandru Tărăbîc (Szörényvári CFR), Péter Miklós, Kerestély József, Csog János Csongor (FK Székelyudvarhely), Alexandru Trifa, Marius David, Andrei Buhăceanu (Temesvári CFR), Nagy Tamás, Patrick Chertes (Marosvásárhelyi VSK), Bandi Álmos Árpád, Barbocz Norbert (Kézdivásárhelyi SE). (tibodi)

Hozzászólások
Szavazás
Ön hol tervezi idei nyaralását?
eredmények
szavazatok száma 659
szavazógép
2022-06-23: Sport - Miska Brigitta:

Színvonalas nemzetközi viadalt rendeznek (Fogathajtás)

18 romániai, magyarországi és görögországi fogat jelentkezett a negyedik nemzetközi fogathajtóversenyre, amelynek péntektől vasárnapig ad otthont az oltszemi fogathajtó­pálya. A rangos megmérettetésre kilátogatókat kulturális programok, humor, koncertek, kézműves vásár, lacikonyha várja, a kicsik számára kalandszigettel és lovaglási lehetőséggel készültek a szervezők.
2022-06-23: Sport - Miska Brigitta:

Kontinensviadalon szerzett tapasztalatot (Karate)

Június 17. és 19. között Prága adott otthont a korosztályos karate EKF Európa-bajnokságnak, amelyen a sepsiszentgyörgyi Ianculescu Zsófia a juniorok -59 kilogrammos mezőnyé­ben képviselte Magyarországot. A 16 éves sportoló kumite versenyszámban egy győzelemmel és egy vereséggel zárt.