Ifjúsági szakembereket is képez az Osonó

2022. június 23., csütörtök, Közélet

A Sepsi Adrenalin Sport Egyesülettel és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséggel partnerségben hozta létre a Youth Workers Go! elnevezésű legújabb projektjét az Osonó Színházműhely, melynek célja, hogy ingyenesen elérhető, változatos, személyes és szakmai szempontból is értékes képzésekkel támogassa az ifjúsági szakemberek munkáját. 

  • Fotó: Osonó
    Fotó: Osonó

A nevezett program egy hosszú távú regionális kezdeményezés részeként valósul meg, amely a térségre jellemző, az ifjúsági dolgozók szakmai életében tapasztalható nehézségekre kínál megoldásokat, lehetőséget biztosít a szakmai fejlődésre, kapcsolatépítésre és feltöltődésre. Úgynevezett „nemformális” képzésekről van szó, melyek egy három­állomásos projekt részeként az Európai Unió Erasmus+ programjának támogatásával valósulnak meg, és elsősorban önismerettel, egészséges életmóddal, testi-lelki egyensúllyal foglalkozó műhelymunkákat, foglalkozásokat tartalmaznak.

Az első eseményre június 13–18. között került sor Sepsikőröspatakon a Virágcsárda Panzióban, ahol 18 romániai, magyarországi és szerbiai résztvevő volt jelen. A legnagyobb hangsúlyt az egészségtudatos nevelés, illetve a fiatalok egészséges szellemi és fizikai egyensúlyának elősegítése kapta a rendezvényen, így a műhelyfoglalkozások nagyon színesek és változatosak voltak. Az Osonóra jellemző személyiségfejlesztő, csapatösszehozó és színházi neveléssel kapcsolatos tréningeket Fazakas Misi és Mucha Oszkár tartotta, míg Prezsmer Boglárka egy drámapedagógiai foglalkozással járult hozzá a résztvevők önismeretének fejlesztéséhez. Ezenkívül Szolomájer Timi is vezetett egy sportosabb tevékenységet, Szőcs Enikő és Szőcs Károly Csaba irányítása alatt pedig sport- és életviteli foglalkozásokban merülhettek el a résztvevők.

A projekt következő állomása Budapesten lesz szeptember 5–10. között, a harmadik képzésre pedig a vajdasági Tóthfaluban kerül sor jövő év januárjában.

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Részt kíván-e venni a június 9-i európai parlamenti választásokon?









eredmények
szavazatok száma 767
szavazógép
2022-06-23: Közélet - Fekete Réka:

A szociális gondolkodásba belefér az üzlet is (Diakónia Keresztyén Alapítvány)

Egy kedd este tartott brassói szociális ötletbörzén a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány (DKA) támogatási felajánlást kapott egy idősek számára tervezett tanfolyam eszközeinek beszerzésére és nagy számú vállalkozó jelenlétében bemutatta egy szociális vállalkozásként működő mosoda üzleti tervét is.
2022-06-23: Jegyzet - László Zsuzsa:

A tekintet más…

Hogy a kor tulajdonképpen relatív, beigazolódott újból számomra. Igen sokadik érettségi találkozónkra gyűltünk össze, és remekre sikerült. Mondanom sem kell, azzal köszöntöttük egymást, hogy milyen jól nézel ki, semmit sem változtál.