Női kosárlabdaKét új játékos a Sepsi-SIC csapatánál

2022. június 24., péntek, Sport

A Konstancai Phoenixtől leigazolt Andreea Mititelu után a napokban két új kosárlabdázó érkezését is bejelentették a Sepsi-SIC együttesénél: ősztől a hatszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes zöld-fehér együttest erősíti a tengerentúlról érkező Bethy Mununga és a dán Maria Jespersen.

  • Maria Jespersen. Fotó: FIBA
    Maria Jespersen. Fotó: FIBA

Bethy Mununga 1997. július 22-én született Kinshasában, a Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában. Egyéves korában költöztek a belgiumi Zellikbe, a belga és kongói kettős állampolgársággal rendelkező játékos ott ismerkedett meg a kosárlabdával. Belga válogatottként 2017-ben részt vett a Portugáliában megrendezett U20-as Európa-bajnokságon. Még abban az évben csatlakozott a tengerentúli Northeastern Oklahoma A&M College főiskolai csapatához, majd a 2019–2020-as idénytől az amerikai egyetemi bajnokságban szereplő Dél-floridai Egyetem csapatában játszott. Itt három szezont töltött, a legutolsóban 33 mérkőzésen átlagban 33 percet volt a pályán, 10,6 pontot szerzett és 11,5 lepattanót gyűjtött. A 183 cm magas játékos alacsonybedobóként és erőcsatárként is megállja a helyét.

Az 1994. január 6-án született dán Maria Jespersen az előző szezonban a spanyol Leganes és az ausztrál Sunbury Jets csapatánál kosárlabdázott. Az alacsonybedobóként és erőcsatárként is bevethető játékos a spanyoloknál 27 mérkőzésen lépett pályára, 6,2 pont mellett 3,9 lepattanót átlagolt, míg Ausztráliában összesen 7 találkozón öltötte magára a Jets mezét, ezeken a meccseken átlag 25,4 ponttal és 11,6 leszedett labdával zárt. A 28 éves és 183 cm magas sportoló 2014–2018 között az Egyesül Államokbeli Dél-floridai Egyetem csapatában játszott, ahol utolsó idényében 34 összecsapáson kapott lehetőséget, amin 18,1 pontot és 9,7 lepattanót átlagolt. A dán válogatott alapembereként Jespersen 2020 novemberé­ben 35 pontot szerzett Románia ellen az Európa-bajnoki selejtezőben.

Mint ismeretes, a Sepsi-SIC a hónap elején bejelentette, hogy Sepsiszentgyörgyön folytatja kosaras pályafutását a Konstancai Phoenixtől érkező Andreea Mititelu, továbbra is zöld-fehérek alakulatánál játszik majd Anamaria Pop, Ștefania Cătinean és a februári sérüléséből lábadozó Orbán Nikolett. Távozott azonban a háromszéki gárdától az előző szezon pontgyárosa, Brianna Fraser, a rutinos Shaqwedia Wallace, a közönségkedvenc Jovana Pašić, illetve Alina Podar és Anisia Croitoriu is. (tibodi)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
Mit gondol a tanügyi sztrájkról?
eredmények
szavazatok száma 367
szavazógép
2022-06-24: Kiscimbora - :

Weöres Sándor: A hétfejű sárkány

Iszapos tóból
száz karika száll,
a hétfejű sárkány
odalenn pipál,
2022-06-24: Sport - :

Háromgólos győzelem a Ferencváros ellen (Labdarúgás)

A Román Kupa-győztes Sepsi OSK szerdán a Ferencváros ellen játszotta első felkészülési mérkőzését Kössenben. A felforgatott magyar együttes rengeteg helyzetet kialakított, azonban a sepsiszentgyörgyi csapat magabiztos, 3–0 arányú győzelmet aratott. Cristiano Bergodi legénysége ma a 15-szörös lengyel bajnok és 19-szeres kupagyőztes Legia Warszawa alakulatával találkozik.