JegyzetA Nagy Magyar Cirkusz

2007. július 21., szombat, Világfigyelő

Szigeti Péter, az OVB kerti törpére emlékeztető elnöke a fejébe vette, hogy a parlamenti szünidő, a szörnyű kánikula idejére átveszi a parlament, az alkotmánybíróság, az államelnöki és miniszterelnöki hivatal ,,halmozott" szerepét, s ő maga — persze, vitéz testületével egyetemben! — eldönti, miről is legyen-lehessen népszavazás...

Szerinte, szerintük mindenről lehet, de úgy, hogy semmiről ne legyen. Szinte borítékolható volt, hogy a fölötte gyanús kilétű Kálmán László akadémiai munkatárs, ,,nyelvészprofesszor" hergelő ellenkérdéseit ugyanúgy fogják hitelesíteni, mint a jobboldalról benyújtottakat, s addig kavarják-keverik a kását, amíg Magyarország lakosságának végleg elmegy a kedve mindenféle referendumtól, s Gyurcsányra, Kókára, a hazudozó Veres János pénzügyminiszterre bízza sorsának további alakulását. Mert milyen népszavazás is az, amelyen feltesznek egy eléggé világos kérdést, de felteszik annak ellentétpárját is? Ezt a metódust csak az SZDSZ berkeiben süthették ki, s a mintegy kétszázalékos támogatást élvező érdekcsoport és rablószervezet úgy forgatja ujja körül a tizenöt-húsz százalékos szimpátiára visszazsugorodott MSZP-t, hogy úgy táncikál, ahogy a kicsikék akarják.

Az a Kálmán László nevű ágens két dolgot már bevallott nyilvánosan: SZDSZ-szimpatizáns, és egyáltalán nem professzor. Ettől függetlenül a ,,szabad" magyar magántelevíziók azóta is leprofesszorozzák a vélhetően csak cédulázgató laboránst, mert — ugyibár — így azért nagyobb ,,nyomatékja" van szavának és szándékainak.

Ez a szakállas (no, ez nem lenne még baj) bérenc és szélhámos most már politikai babérokra is pályázhat — nem is beszélve a várható hálapénzekről! —, sőt, arra is, hogy személyiségi adatvédelmi eljárást kezdeményezhet az OVB fideszes tagja ellen, aki kerek perec megmondta, hogy ki az SMS-en ,,népszavaztató" senkiházi. Ez az, amit végleg nem ért az erdélyi ész, nem érthet és nem foghat fel: miért titkosítandó egy ilyen fullajtár személye, ha őnéki van (lenne) véleménye!? Hát vállalja! Különben az egész mai magyar belpolitikai élet a ,,titkosításokkal" terhelt, attól torzult és szenvedő. Titkosították az ÁVH ágenseinek adatait, titkosították az olajszőkítő botrányok hőseiről szóló szágákat, titkosítják a mai, legfrissebb történéseket is, s közben eladják, kiárusítják a maradék Csonka-Magyarországot, s az árát zsebre teszik Gyurcsányék, Kókáék, Veresék, s talán még ennek a torzonborz ,,nyelvésznek" is vetnek valamit. Lendvai Ildikó, ,,a nemzet lidércnyomása" szerint mindenképpen. A szolgálatokat meg kell fizetni.

Mindezek után én már egyáltalán nem csodálkozom az egykori jegybankelnök-helyettes, Fekete János tévés nyilatkozatán, aki azt találta mondani — teljes meggyőződéssel! —, hogy a mai Magyarország lakossága azért tehetséges és sokra hivatott, mert magyarok nincsenek is közöttük, s a csodálatos ,,konglomerátum" termelte ki a talentumokat, s ennek további ,,sokszínűsítéséért" még érdemes tenni...

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint mikor lesz vége a koronavírus-járványnak?eredmények
szavazatok száma 435
szavazógép
2007-07-21: Világfigyelő - x:

Körvonalazódhat egy MDF—MSZP-koalíció

Az MTI-nek nyilatkozó politológusok szerint az MDF kommunikációja azt mutatja, hogy a kisebbik ellenzéki párt koalícióra léphet az MSZP-vel 2010-ben.
2007-07-21: Világfigyelő - Váry O. Péter:

Röviden

Megdőlt az abszolút melegrekord
Megdőlt tegnap a Magyarországon valaha mért legmagasabb hőmérséklet, az abszolút melegrekord; Kiskunhalason 41,9 fokot mértek — közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az eddigi csúcs ennél kéttized fokkal volt kevesebb, de még nem biztos, hogy a most közölt érték a végeredmény: kúszhat még feljebb is a hőmérő higanyszála, és a mérést hitelesíteni is kell — közölték. A tájékoztatás szerint Magyarországon 1871 óta jegyzik hivatalosan a hőmérsékletmérések eredményét.