Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2008. december 12., péntek, Belföld

A SZÖVETSÉG ALAPÍTVÁNYAIT VIZSGÁLJA A KORRUPCIÓELLENES HATÓSÁG. Az Országos Korrupció­ellenes Hatóság a Communitas, az Iskola, a Progress és a Jakabffy Elemér kolozsvári székhelyű alapítványok ügyében vizsgálódik. Az Evenimentul zilei napilap és a Mediafax hírügynökség szerint elszámolási iratokat kértek mind a négy alapítványtól. Takács Csaba, a Communitas elnöke megerősítette, hogy tíz nappal ezelőtt bekérték az iratokat, de nem tudja, pontosan mit vizsgálnak az ügyészek — írta a Gardianul.

RÉGI AZ ELNÖKI REPÜLŐ. Műszaki hiba miatt egyórás késéssel és egy tartalékgéppel indult Traian Băsescu tegnap reggel Brüsszelbe az Európa Tanács téli ülésszakára. A közméltóságok biztonságát felügyelő őrző- védő szolgálat szerint szerdán átvizsgálták az elnöki gépet, és hibátlannak találták, csütörtökön reggel ellenben az egyik műszer a fedélzeten nem a szokványos adatokat mutatta. (Agerpres)

CIVILEK IGÉNYE. Monica Macovei volt igazságügyi minisztert vagy Sorin Ilieşiut, a Polgári Szövetség alelnökét tartják a civil szervezetek a legalkalmasabb igazságügyi miniszternek. Szerintük a következő tárcavezetőnek felelősségre kellene vonnia mindenkit, akinek köze van korrupciós bűntényekhez. Ezt szerdán nyílt levélben fogalmazták meg az államfőnek címezve. (Realitatea)

ELÚSZIK MITREA EGYIK HÁZA? Lefoglalta szerdán az Országos Korrupcióellenes Hatóság Miron Mitrea volt szállításügyi miniszter Dr. Lister utcai házát Bukarestben, hogy behajthassa a Mitrea okozta korrupciós károkat, amelyek mintegy 700 000 lejre rúgnak. Mitrea a NewsIn hírügynökségnek elmondta, már kedden tudott a határozatról, mellyel elmondása szerint az ügyészek bosszút szeretnének állni rajta, és nincs köze a most zajló kormányalakításhoz. Igazságügyi források szerint az ingatlanfoglalást az ügyészség már két hónapja életbe léptette. A korrupcióellenes hatóság október 1-jén indított — immár harmadszor — bűnvádi eljárást Miron Mitrea ellen megvesztegetés vádjával. (Ziare. com)

TAKARÉKOSAK VAGYUNK. 680 millió euróra rúg már a romániai lakosság hiteladóssága. Ez 141 százalékkal több, mint tavaly októberben. Az adósok számát tekintve Bukarest áll az első helyen, de Brassó és Bihar megyében is nagyok az elmaradások. Kovászna megye viszont egyike azon megyéknek, ahol a lakosságnak több a megtakarított pénze, mint az adóssága. (figyelo.ro)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 715
szavazógép
2008-12-12: Közélet - x:

Az RMDSZ csak egyenlő partnerként venne részt a kormányban

Az RMDSZ területi szervezeteinek elnökei egységesen támogatják az RMDSZ kormányzati szerepvállalását, ám a szövetség csakis egyenlő partnerként vesz részt a kormánykoalícióban — jelentette ki Markó Béla a Területi Elnökök Konzultatív Tanácsának (TEKT) tegnapi bukaresti ülése után. A szövetség feltétele, hogy a kormányprogram tartalmazza az RMDSZ legfontosabb célkitűzéseit.
2008-12-12: Belföld - Ferencz Csaba:

Belföldi hírek

Nem mondanak le az európai biztosról
Traian Băsescu államfő brüsszeli útja előtt kijelentette, hogy Románia nem mond le európai biztosáról. Az Európa Tanács téli munkaülésén kerül szóba az európai biztosok számának csökkentése. A román álláspont szerint továbbra is érvényesíteni kell az ,,egy ország, egy biztos" elvet.