Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2008. december 13., szombat, Belföld

AZ ELNÖK KÍVÁNSÁGA. Băsescu nem akarja, hogy a Stolojan-kormányba korrupció gyanújába keveredett emberek kerüljenek, s nem szeretné, ha önkormányzati tisztségviselők jelenlegi állásukat feladnák egy-egy miniszteri székért. Elmondta, tud az üzleti élet olyan szereplőiről, akik saját embereiket akarják miniszteri székbe ültetni. Hogy megnyugtassa hallgatóságát, kijelentette, nem telefonjaik lehallgatásából szerezte értesüléseit, hanem a politikusok pletykálkodása jutott el hozzá. Szavai csökkentették az SZDP vidéki hangadóinak Bocék melletti kiállását. Dragnea vagy Mazăre két nap óta mintha elcsendesedett volna, s kevesebbet sertepertélne a kormányalakítók háza táján. (Realitatea)

TERVEK VAGY PLETYKÁK? Bár más-más repülőgépen utazott Brüsszelbe Traian Băsescu és Călin Popescu Tăriceanu, az Európai Unió székháza elé már egy autóban érkeztek. Bukaresti lapok szerint a két ősellenség állítólag titkos tárgyalásokat is folytatott arról, ha nem sikerül az SZDP-vel az egyeztetés, a liberálisok a parlamentben támogatják majd a D-LP és az RMDSZ kisebbségi kormányát. Különben Theodor Stolojan is Brüsszelben volt, annak dacára, hogy egy estével korábban újságírói kérdésekre szemrebbenés nélkül válaszolta, nem utazik el. (Realitatea)

Összeomlott Becali birodalma. Nem csupán politikai karrierje szakadt meg végérvényesen Gigi Becalinak, de gazdasági birodalma is összedőlni látszik. Az Adevărul szerint a vagyona jelentős részét kitevő telkei most már csak feleannyit érnek, mint a gazdasági válság előtt, bár még ilyen áron sem tudná eladni, mert a kereslet a telkek iránt igencsak megcsappant. Saját bevallása szerint az elmúlt három hónap alatt vagyona felére csappant, most már csak mintegy két millió van számláin (nem lejben, hanem euróban), viszont nyolcvan millióval tartoznak neki adósai.

ELMEGY, HOGY SZABAD MARADJON. Ion Cristoiu, a román újságírás ismert személyisége, az Antena 3 Televízió esti politikai műsorának hangadója bejelentette, hogy lemond tévészerepléséről, mert kellemetlen számára, hogy a Konzervatív Párt belépett a kormányba, s neki e párt alapító elnöke, Voiculescu tévéjében kell szerepelnie. (Antena 3)

GYŐZTEK A BÉRLŐK. Úgy döntött az alkotmánybíróság, hogy a Voiculescu- törvény alkotmányos, azaz nem lehet visszaadni a kommunizmusban elkobzott épületeket, amennyiben azokat a jelenlegi tulajdonosok jóhiszeműen vásárolták meg. Ehelyett az állam az ingatlanoknak csak a becsült értékét fizeti majd vissza. (Adevărul)

RANGSOROLJÁK AZ ISKOLÁKAT. Ennek érdekében most az intézmények színvonalát ellenőrzik, egy év múlva erről az értékelésről adatbázist készítenek, s ebből fog kiderülni, hogy egy-egy iskolában mennyire színvonalas az oktatás. A hatóság már 1000 iskolának térképezte fel a színvonalát. A megvizsgált intézményeknek 15 százalékában az oktatás még a minimális minőségi elvárásoknak sem felel meg. (Erdély FM)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 711
szavazógép
2008-12-13: Közélet - x:

Trianon: mikor fáj és mikor nem? (Glossza)

,,Bună dimineaţa, domnu Popescu. La telefon, Markó Béla." ,,Da, domnu preşedinte, am onoarea să vă salut. Ce s-a întâmplat?" ,,A, nu, nu e problemă, domnu Popescu, eu vreau să vă felicit, foarte bine aţi făcut aseară. Oamenii aceia nu sunt reprezentanţi pentru poporul maghiar, sunt extremişti."
2008-12-13: Belföld - Ferencz Csaba:

Belföldi hírek

Stolojan cáfol
Theodor Stolojan kijelölt kormányfő tegnap közleményben cáfolta a D-LP és NLP közötti politikai tárgyalásokról szóló híreszteléseket. ,,Határozottan cáfolom azokat a híreszteléseket, amelyek szerint én, kijelölt kormányfői minőségemben vagy a D-LP más tagjai politikai megbeszéléseket vagy tárgyalásokat folytatunk a Nemzeti Liberális Párttal" — áll a közleményben.