#Reaktiv alkotói tábor Sepsikőröspatakon

2022. szeptember 13., kedd, Közélet

A sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely #Reaktiv elnevezésű projektje márciustól novemberig zajlik, és legfontosabb célja, hogy öt település középiskoláiban, mintegy 250 diák és 50 tanár számára a színház, a film és a drámajáték segítségével „impulzust és lendületet adjon a COVID-19 utáni időszak újrakezdéséhez”.

Augusztus 28. és szeptember 3. között Sepsikőröspatakon drámatábort tartottak, amelyben a partneriskolákból kiválasztott diákok és tanárok vettek részt. A tábor egyik kiemelt célja a színházi és önismereti műhelyfoglalkozások mellett egy 15 perces rövidfilm elkészítése volt, mely a részt vevő fiatalok és tanárok kreativitására és saját, személyes tapasztalataikra hagyatkozva a jelenkori oktatási helyzetre reflektál. (nbs)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?

eredmények
szavazatok száma 1770
szavazógép
2022-09-13: Közélet - Demeter Virág Katalin:

Munkaerőt toboroznak megyeszerte

Kovásznán kezdődött a múlt héten és további hat háromszéki településen folytatódik az a toborzó kampány, melyet a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség szervez egy megyeszékhelyi céggel karöltve. Csütörtök délután Vargyason várták az érdeklődőket.
2022-09-13: Közélet - :

Igyekeznek rendezni a birtokviszonyokat

A közhiedelemmel ellentétben a prefektúrán nem csücsülnek a visszaszolgáltatási iratcsomókon, hanem igenis dolgoznak velük – jelentette ki Ráduly István, Kovászna megye kormánymegbízottja sajtótájékoztatóján.