Bogyó taxi és autókölcsönzés 0720 494 949

Hírsaláta

2008. december 18., csütörtök, Belföld

FÉLIXET KITÜNTETTÉK. Sarló és kalapács-díjjal tüntette ki a Temesvár Társaság Dan Voiculescut a neokommunista rendszer megőrzése érdekében kifejtett önzetlen tevékenységéért. (Evenimentul zilei) Teljesen fölöslegesnek tetszik a rendszerváltó temesvári szervezetek iróniája, a szociáldemokraták szekerén a szenátusba bejutott Dan Voiculescu akár a felsőház alelnöke is lehet — írják parlamenti forrásokra hivatkozva a bukaresti lapok.

OLCSÓBB LETT, MÉGSEM KELENDŐ. A tavaly őszhöz képest legalább 10 000-rel kevesebb lakást adtak el idén, annak ellenére, hogy ezek egyre olcsóbbak. A bizonytalanság fő oka: a bankok nem adnak hiteleket, de az ingatlanpiaci válságot elsősorban a gazdasági krízissel magyarázzák a szakértők. Csak az elmúlt hónapokban legalább 10 000 euróval lettek olcsóbbak a régi lakások. (Erdély FM)

BAJBAN AZ EXPORTŐRÖK. Több mint felére csökkentek az exportok az országban az elmúlt évhez képest, és az exportőrök szerint jövőre még kisebb lesz a kivitel, mert egyre kevesebb a megrendelő. Szerintük ez akár válsághoz is vezethet, mivel az expőrtök a PIB egyharmadát teszik ki. A vásárlók nyomására az Eximbank már 50 százalékkal csökkentette kamatait. Azt reméli, hogy ezzel javul a hazai export helyzete. (Erdély FM)

KÉTSZER TÖBB RONCS TŰNT EL IDÉN, MINT TAVALY. A lerobbant autók tulajdonosai közül a roncsprogramban legtöbben Daciát vásároltak, a román autógyár mégsem tudta eladni az összes járművet, amit így akart értékesíteni, alig egynegyedük kelt el. Jövőre még több autót kínálnak, és a becserélt autó után kapott összeg 3000 lej helyett 3800 lej lesz. (Agnus Rádió)

STOLOJAN TANÁCSOKAT OSZT. Mindenki arra gondolt, hogy Theodor Stolojan eltűnik a közéletből, errefel egész kedden a parlamentben flangált a D-LP kormányalakító küldöttségének társaságában, s mandátumának visszaadása okairól egy szót sem lehetett kicsikarni tőle. A legújabb pletykák szerint azt nehezményezte, hogy három hölgyet a környezetéből, Andreea Vasst, Cristina Trailát és Raluca Turcant nem tudta benyomni a kormányba. (Gardianul)

BÚCSÚ MONICÁTÓL. A demokraták sokáig azzal etették a választókat, hogy ismét Monica Macovei lesz az igazságügy-miniszter. Mint kiderült, tiszta választási fogás volt. Macoveit senki nem kereste meg ilyen értelmű felkéréssel. (Realitatea tévé)

Hozzászólások
Szavazás
Ön szerint tisztségben marad-e a Dăncilă-kormány év végéig?


eredmények
szavazatok száma 703
szavazógép
2008-12-18: Közélet - x:

(Hideg)rázós politizálás (Glossza) - Papp Kincses Emese

Nincs könnyű helyzetben az a politikai alakulat, amely magát érdekvédelmi szövetségnek nevezi, és amely — sajnos — az erdélyi magyarságot ,,kisebbségként" és nem államalkotó, őshonos, autonóm nemzeti közösségként definiálja.
2008-12-18: Belföld - Farkas Réka:

Belföldi hírek

Módosítsák a kormányprogramot
Călin Popescu Tăriceanu kormányfő tegnap arra kérte a D-LP-t és az SZDP-t, módosítsák a kormányprogramot. Romániának válság elleni programra van szüksége, és nem a valóságtól elrugaszkodott intézkedésekre, amelyeket nem lehet finanszírozni, és amelyek ,,eltemetik a gazdaságot" — hangsúlyozta.