Tisztújítás a fiókszervezetnél

2022. november 23., szerda, Pénz, piac, vállalkozás

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság Kovászna Megyei Fiókszervezete 2022. november 21-én tartotta tisztújító közgyűlését.

Az ülést Debreczeni János vezette le. Az esemény elején sor került az elnöki beszámolóra, az elmúlt 2 év tevékenységeinek összefoglalására, valamint megemlékeztünk a nemrég elhunyt tiszteletbeli elnökünkre, Elekes Károlyra. Ezután következett az esemény kulcsmozzanata, az új elnöki csapat megválasztása. A jelenlévők Kicsid Gergelyt választották meg a szervezet elnökének, aki második mandátumot szerzett így. A szavazatok alapján a következő személyek töltenek majd be alelnöki pozíciót: Sala Beáta, Juhász Jácint, Földes Sándor, Bogdán Laura, Kelemen Szilárd Péter és Kovács Magor. A megújult csapat beszámolt a víziókról, arról, hogy az új lendülettel olyan gazdasági szakmai és kapcsolatépítő eseményeket terveznek, amelyek közgazdászok, vállalkozók és gazdaság iránt érdeklődők igényeit egyaránt szolgálják.

Az esemény hátralevő részében bemutatkoztak az országos elnökségi szinten is esedékes tisztújító közgyűlés elnökjelöltjei, Gergely László és Nagy Károly, akik elképzeléseikről, terveikről beszéltek. A Kovászna megyei fiókszervezet nevesítette a delegátusokat a szervezet országos elnökválasztására, amelyre Kolozsváron fog sor kerülni december 10-én. A jövőbeni eseményekről a szervezet Facebook-oldalán értesülhetnek majd az érdeklődők. (RMKT-közlemény)

Hozzászólások
Támogassa a Háromszéket! Önnek is fontos, hogy megbízható, hiteles forrásból tájékozódjék? Szeret elemzéseket, véleményanyagokat olvasni? Jobban meg akarja ismerni Székelyföld múltját, természeti, kulturális értékeit? Szívesen olvas a háromszéki művelődési életről, új könyvekről, színházi előadásokról? Szereti az alkotó emberekkel, vállalkozókkal, pedagógusokkal, sportolókkal készült interjúkat? A Háromszék napilapnál azért dolgozunk, hogy tartalmas olvasmányokat kínáljunk Önnek.
Ha Önnek is fontos a Háromszék, kérjük, adományával támogassa lapunk internetes kiadását.
Szavazás
A megyei önkormányzati választásokon mely párt tanácstagjelöltjeit támogatja?













eredmények
szavazatok száma 1739
szavazógép
2022-11-23: Szabadidő - :

Nyíres projekt

A székelységgel kapcsolatos népszokásokat, népviseleteket és néptáncokat ismerhetett meg az a közel 50 fős csoport, aki november 18-án ellátogatott a Rétyi Nyír közvetlen közelében fekvő Nyíres Panzióba. 
2022-11-23: Pénz, piac, vállalkozás - Ferencz Csaba:

Harminc éve a piacon (Magánvállalkozás)

A sepsiszentgyörgyi Modern House cég immár harminc éve a helyi építőipar egyik állandó szereplője. A cég neve összenőtt alapítójával és a mai napig vezetőjével, Bálint Józseffel, akit a megtett út beteljesüléseiről és nehézségeiről kérdeztünk. Arról, hogy ebben az ágazatban miként tud a sorozatos válságok közepette is fennmaradni, sőt, fejlődni egy vállalkozás.